Polazak
(nedjelja) 10:00
Dužina rute
26 km
Polazna lokacija
Kršan, sportsko-rekreacijski centar Pristav
Kotizacija
10
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
140+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Kršan Spring Bike Tour 2023.

Pozivamo vas na turističko-rekreativno-gastronomsko druženje na dva kotača istočnim dijelom istarskog poluotoka. Festival samoniklog bilja jedinstven je događaj u kojem Kršan postaje središte biljnog svijeta, a gosti i domaćini se vraćaju iskonskoj prirodi.


Vožnja biciklom područjem općine Kršan uz upoznavanje znamenitosti kraja te prekrasne poglede na Učku i plodna polja te mirise samoniklog bilja, idealna su prilika za istraživanje biciklističkih ruta Općine Kršan.
Rekreativna biciklijada Kršan Spring bike tour održat će se u nedjelju, 7. svibnja 2023. u Kršanu u sklopu Festivala samoniklog bilja. Suorganizator biciklijade je Turistička zajednica Općine Kršan.


Okupljanje i prijave sudionika počet će od 9:00 sati kod sportsko-rekreacijskog centra Pristav (lokacija: https://goo.gl/maps/Zo2cuXWcSpAAkBW66 ) odakle u 10:00 sati krećemo u pravcu slikovitih zaseoka Boljevići i Lazarići.

Slijedi spust u dolinu rijeke Raše koja se s brojnim vodenim tokovima spaja upravo u Potpićanu.

Dolaskom u Potpićan, vremeplov će vas odvesti u 50-te godine prošlog stoljeća, kada je naselje izgrađeno za potrebe rudara koji su radili u ugljenokopima u okolici Raše.

Nakon 5 km ugodne vožnje uz Vlaški potok, slijedi nazahtjevniji dio rute, uspon u pravcu zaseoka Zankovci i prijevoja na 235 m nad morem. Pažnju će vam pritom privući mala slikovita sela, brojne stare kamene kuće i uređeni vinogradi. Odavdje slijedi spust do Čepićkog polja i vožnja njegovim zapadnim rubom uz brojna pitoreskna sela, obrađena polja, uređene luksuzne kuće za odmor i osjećaj potpunog mira i tišine. Prepuni doživljaja i okupani mirisima proljetnog bilja, vratit ćemo se u Kršan na zasluženi ručak, gdje će na SRC Pristav vrijedni ugostitelji pripremati i predstavljati jela od samoniklog bilja, a brojni izlagači izložiti svoje biljne proizvode.

RUTA: Kršan - Boljevići – Lazarići – Potpićan – Zankovci – Zatka Čepić – Kloštar – Kršan


START: Kršan – Pristav, 10:00h
DUŽINA RUTE: 26 km
UKUPNI USPON: 490 m
TRAJANJE: 3 sata
PODLOGA: 85% asfalt, 15% makadam
Obavezna predprijava putem online obrasca https://cutt.ly/XFmYDZ7
Broj sudionika je ograničen na 50 osoba.

KOTIZACIJA 10 EUR

Tura uključuje: okrjepu, vođenje, ručak, organizaciju

Organizator: Promotiv Travel Outdoor
Suorganizator: TZ Općine Kršan


NAPOMENA:
Svi sudionici biciklijade voze na vlastitu odgovornost. Dužni su poštivati prometna pravila i Zakon o sigurnosti prometa na cestama. Obavezna je kaciga i rezervna zračnica.
Organizator zadržava pravo promjene trasa. U slučaju bilo kakve promjene, sudionici će biti pravovremeno obaviješteni.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!