Pravne napomene

Pravila privatnosti

Svrha ovih web stranica je informiranje javnosti o biciklističkim događanjima.
Stoga, svi predani podaci o biciklijadama biti će javno objavljeni na web stranicama i društvenim mrežama, a oni mogu uključivati i slijedeće osobne podatke:

  1. Ime i prezime organizatora
  2. kontakt podatke organizatora (e-mail, telefon, mobitel, fax, adresa)
  3. osobne web stranice, facebook i sl. mrežne resurse ogranizatora
  4. IP adresu i verziju web preglednika (User-Agent)
  5. eventualne ostale osobne podatke koje ogranizator sam svojevoljno specificira u rubrici "Detaljni opis biciklijade" prilikom predaje biciklijade.

Organizatori biciklijada sami mogu odabrati koje (ako ikoje) od tih podataka žele objaviti, te prilikom predavanja informacija o biciklijadi (i njenim organizatorima) izostaviti podatke za koje ne žele da budu javno objavljeni. Niti jedan od osobnih podataka nije obavezan, te ih organizatori svojevoljno daju za javnu objavu u svrhu svoje promocije i lakšeg kontakta sa potencijalnim sudionicima biciklijada na koje pozivaju, te radi radi potencijalnog kontakta od strane biciklijade.com u svrhu dodatnih pitanja oko sadašnjih i eventualnih budućih biciklijadi, te moguće suradnje.

Ukoliko imate komentara ili pitanja oko osobnih podataka koji su pohranjeni, ili ih želite promijeniti ili obrisati, kontaktirajte nas na našu e-mail adresu.

Podatke o novim kao i prošlim biciklijadama i njihovim organizatorima čuvamo i javno objavljujemo sve do (eventualnog) povlačenja privole od strane organizatora, odnosno njihovog brisanja. U slučaju povlačenja privole i zaprimanja zahtjeva za brisanje podataka, promptno ćemo ih ukloniti sa naših web stranica i društvenih mreža koje koristimo. Međutim, obzirom da su podaci bili javno dostupni, ne možemo garantirati da ih netko drugi već nije vidio ili prenio negdje drugdje.

Privola je globalna; što znači da se davanje ili povlačenje privole odnosi na sve podatke navedene za tog organizatora i na sve njegove biciklijade. Ukoliko želite izmijeniti samo neke podatke za neku određenu biciklijadu, pošaljite nam e-mail as web adresom (URL-om) biciklijade i željenim izmjenama.

Prava vlasnika osobnih podataka definirana su Općom uredbom o zaštiti podatka (GDPR)


Osim gore navedenih osobnih podataka koji se javno objavljuju, web poslužitelj automatski prikuplja IP adresu i verziju web preglednika (User-Agent) posjetioca web stranica, u svrhu izrade anonimizirane statistike posjeta. IP adresa i verzija web preglednika posjetioca će također (zbog tehničkog načina rada) prilikom prikaza karte sa lokacijom biciklijade (ukoliko je kod posjetioca uključen javascript i prikazivanje slika) biti dostupna OpenStreetMap poslužiteljima, jer se posjećuju i njihovi poslužitelji radi prikaza karte.

U slučaju greške sa pravima pristupa (Content-Security-Policy), podaci o grešci koji sadrže IP adresu posjetitelja će biti proslijeđeni na server https://biciklijade.report-uri.com radi analize greške.

Web stranice biciklijade.com ne koriste "Google Analytics" niti slične alate koje automatski šalju dodatne podatke o posjetitelju nenavedenim trećim stranama.

Web stranice biciklijade.com ne prikazuju bannere sa oglasima

Web kolačići (cookies)

Web stranice biciklijade.com ne prikupljaju niti ne postavljaju kolačiće

Pravila korištenja

Zabranjeno je davanje osobnih podataka o drugim osobama bez njihove izričite suglasnosti sa Pravilima privatnosti

Zabranjeno je davanje osobnih podataka o osobama mlađim od 16 godina.

Nije dozvoljeno namjerno ostavljanje lažnih podataka. Ukoliko neke podatke ne želite ostaviti, jednostavno ih izostavite.

U slučaju nedoumica, kontaktirajte nas na našu e-mail adresu