Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(četvrtak)
Dužina rute
850 km
Polazna lokacija
Zelenci (Kranjska Gora)
Kotizacija
- - - -
Broj pregleda
367+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

OTKAZANO: Sava tour 2014.

Slijedom katastrofalnih poplava u regiji, Savska komisija je privremeno obustavila redovite aktivnosti predviđene u okviru ovogodišnjeg obilježavanja Dana rijeke Save – organizacijom Savske biciklističke ture 2014 i Parlamenta mladih 2014, te podrškom organiziranju veslačke regate duž Save. Financijska sredstava namijenjena za te aktivnosti Savska komisija će darovati kao pomoć za nastradala područja u trima savskim državama.

Međunarodna komisija za sliv rijeke Save inicirala je projekt razvoja biciklističkih ruta duž Save kao dio svojih nastojanja u pogledu razvoja riječnog turizma u slivu rijeke Save.

Cilj Biciklističke ture Sava 2014. jest promocija ne samo ovog projekta, nego i ključnih poruka povezanih s proslavom Dana Save (1. juna).

Tako će proslava Dana Save ove godine uključiti i 850 km dugačku biciklističku turu koja će ići od izvora rijeke Save u Kranjskoj Gori (SI) prolazeći kroz četiri savske države sve do njezina ušća u Beogradu (RS). Planirano je da tura traje osam dana, uključujući stajanja (noćenja) u sedam gradova uz rijeku, gdje će se u suradnji s lokalnim zajednicama organizirati prigodni javni događaji koji će biti i medijski popraćeni. Ključnu grupu, će činiti četiri do osam iskusnih biciklista iz sve četiri države koji će biciklirati cijelom rutom, u organizaciji i pod pokroviteljstvom Savske komisije.

ruta:
1.dan - Zelenci-K.Gora-Bled-Bohinj
2.dan - Bohinj-Kranj-Ljubljana-Sevnica-Krško-Slani Dol
3.dan - Slani dol-Zgb-fešta na Bundeku
4.dan - Zgb.-Sisak-Lonja
5.dan - Lonja-Jasenovac-Gradiška-Bardača
6.dan - Bardača-Gradiška-Orubica-Batrina-Kobaš-Sijekovac-Sl.Brod
7.dan - Sl.Brod-Bos.Brod-Šamac -Brčko
8.dan - Brčko-Bijeljina-Sremska Rača-Sremska Mitrovica-Zasavica
9.dan - Zasavica-Boljevci-BG

2. lipnja 2014. u poslijepodnevnim satima stižu u Lonjsko polje (to znači da i taj dan prolaze kroz Zagreb)
3.06. krećemo iz Stare Lonje, preko Krapja, Jasenovca, Mlake, St. Gradiške do Gradiške-BiH te do Ribnjaka Bardača

Očekuje se da će se ključnoj grupi na pojedinim etapama pridružiti i biciklisti iz lokalnih klubova, javne osobe i ostali građani, ovisno o interesu gradova, turističkih zajednica i ostalih da se uključe u ovaj jedinstveni projekt na način da organiziraju biciklijade koja bi se priključila ključnoj grupi, odnosno doček ključne skupine biciklista uz mogućnost organizacije prigodnih programa (prezentacija, promocija, kulturno zabavni program), o čemu će javnost biti pravodobno informirana.

Upute za vožnju: Tijekom vožnje poštujte ostale sudionike, pješake i vozače odnosno sve sudionike u prometu. Pridržavajte se prometnih pravila i znakova. Nemojte voziti velikom brzinom i budite oprezni na križanjima i zavojima. Koristite biciklističku kacigu, zvonce i rasvjetu (u slučaju mraka). Pazite na svoju sigurnost i sigurnost ostalih sudionika.

Napomena za sve sudionike: sudjelovanje na Biciklističkoj demo turi Sava 2014. dobrovoljno je i na vlastitu odgovornost. Savska komisija ne odgovara za ozljede ili štetu koju biciklisti nanesu sebi ili trećim osobama.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!