Polazak
(subota) 10:30
Polazna lokacija
Krasno, ispred Uprave Parka
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
158+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

23. rođendan Nacionalnog parka Sjeverni Velebit

Povodom 23. rođendana Nacionalnog parka Sjeverni Velebit, Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode, Javna ustanova u suradnji s Turističkom zajednicom Senj, Brdsko biciklističkim klubom Senj, Biciklističkim klubom Barkan, Hrvatskim fotosavezom organizira dvodnevni program.

U subotu 28.05.2022. za vas smo pripremili vođeno rekreativno bicikliranje po selu Krasno i okolici. Vlastitim biciklima pod vodstvom certificiranog biciklističkog vodiča obilazili biste lokalne OPG-ove, degustirali njihove proizvode te se upoznavali s lokalnom kulturom.

Posjetit će se OPG Anić i OPG Igor Tomaić koji nude kvalitetne sireve, OPG Sanja Brkić i OPG Dragica Anić gdje ćete probati lokalne sokove i pekmeze te Degeniju d.o.o gdje ćete moći degustirati i kupiti alkoholna pića.

Biciklijada je prilagođena svima, a za sudjelovanje je potrebno donijeti vlastite bicikle i obavezno je nošenje zaštitne kacige.

Biciklistička tura počela bi u 10:30 sati ispred Uprave Parka, a predviđeno vrijeme trajanja je 3 sata.

Za sudjelovanje vas molimo da ispunite obrazac. Tog dana također će se održati dvije radionice Hrvatskog fotosaveza, prijepodnevna od 10 do 14 h na kojoj ćemo oslikavati platnene vrećice bojom i poslijepodnevna od 16 do 19 h pod nazivom Fotografija bez fotoaparata - izrada fotoslika.

Drugi dio programa predviđen je za radionicu slikanja pod stručnim vodstvom Pineli & Vino. Ovo je idealna prilika da se okušate u slikanju koje je prilagođeno potpunim početnicima.

Za radionicu nije potrebno nikakvo predznanje, a sav pribor biti će vam dan na mjestu događaja.

Radionica će započeti u 17 h, a predviđeno trajanje radionice je 2-3 sata te vas molimo da se prijavite u navedenom obrascu.

U isto vrijeme kuhati će se večera po lokalnoj recepturi te ste dobrodošli pridružiti nam se. Nakon slikanja slijedi večera i druženje uz band Cooffe Shop Acoustic.


Sljedećeg dana, u nedjelju 29.05.2022., u slučaju lijepog vremena organizirat ćemo stručno vođenje po Parku gdje ćemo obići Zavižan i Velebitski botanički vrt.

Stručno vođenje počinje u 12:00 sati na parkiralištu kod Zavižana (prijevoz do Zavižana je u vlastitom aranžmanu). U slučaju nepovoljne vremenske prognoze, organizirati ćemo stručno vođenje Kućom Velebita s početkom u 11:00.

Za sudjelovanje u vođenom obilasku također je potrebna prijava.

Možete sudjelovati u svim događajima ili u samo jednome, prema vlastitim željama i mogućnostima.

Broj sudionika na radionicama je ograničen te vas molimo da se prijavite na vrijeme putem obrasca za prijavu na linku: https://forms.gle/GZsmNFZKn6AEeNYPA

Svi sadržaji su besplatni i pod pokroviteljstvom Javne ustanove, Turističke zajednice Senj, Brdsko biciklističkog kluba Senj, Biciklističkim klubom Barkan i Hrvatskog fotosaveza.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!