Polazak
(subota) 10:00
Dužina rute
33 km
Polazna lokacija
Kršan, parking ispod Kaštela
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
184+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Kršan Spring Bike Tour 2022.

Pozivamo vas na turističko-rekreativno-gastronomsko druženje na dva kotača istočnim dijelom Istre. Festival samoniklog bilja jedinstven je događaj u kojem Kršan postaje središte biljnog svijeta, a gosti i domaćini se vraćaju iskonskoj prirodi.

Vožnja biciklom oko Čepićkog polja, upoznavanje kulturno-povijesnih znamenitosti kraja uz poglede na Učku i plodna polja te mirise samoniklog bilja, idealna su prilika za predstavljanje novih biciklističkih ruta Općine Kršan.

Rekreativna biciklijada Kršan Spring bike tour održat će se u subotu, 7. svibnja u Kršanu u sklopu Festivala samoniklog bilja. Suorganizator biciklijade je Turistička zajednica Općine Kršan, a biciklijadu je omogućio @ROPLAST iz Kršana.

Okupljanje i prijave sudionika počet će od 9:30 sati na parkingu ispod Kaštela Kršan – (lokacija: https://goo.gl/maps/tFvT4YECwvFy9fmS7) odakle u 10:00 sati krećemo u đir oko Čepićkog polja koje kazuje priču o nekadašnjem jezeru i kaštelima- svjedocima burne prošlosti. Putem ćemo razgledati zaseok Brdo kojeg krasi impozantan 35 metara visoki zvonik, spustiti se kroz slikovit krajolik do zaseoka Letaj gdje se krije jedinstvena sirarska priča obitelji Fajman, dok će nam snagu za daljnje pedaliranje dati kušanje ukusnih mliječnih proizvoda i sireva. Ispred Ekomuzeja Vlaški puti možda ćemo prozboriti koju riječ na istrorumunjskom jeziku. Zastat ćemo i kod sjevernog tunelskog portala kroz kojeg se 1932. godine ispraznilo Čepićko jezero.

Prepuni doživljaja i okupani mirisima proljetnog bilja, vratit ćemo se u Kršan, na sportsko-rekreacijski centar Pristav, gdje će vrijedni ugostitelji pripremati i predstavljati jela od samoniklog bilja, a brojni izlagači izložiti svoje biljne proizvode.

RUTA: Kršan - Kloštar – Čepić – Brdo – Letaj – Šušnjevica – Faldovija – Kršan

START: Kršan – ispod Kaštela 10:00h
DUŽINA RUTE: 33 km
UKUPNI USPON: 500 m
TRAJANJE: 4 sata
PODLOGA: 80% asfalt, 20% makadam

Obavezna predprijava putem online obrasca https://cutt.ly/XFmYDZ7

KOTIZACIJE NEMA- sudjelovanje je besplatno
Tura uključuje: okrjepu (voda, snack), degustaciju sira, vođenje

Organizator: Promotiv Travel Outdoor
Suorganizator: TZ Općine Kršan
Pokrovitelj: Roplast Kršan

NAPOMENA:
Svi sudionici biciklijade voze na vlastitu odgovornost. Dužni su poštivati prometna pravila i Zakon o sigurnosti prometa na cestama. Obavezna je kaciga i rezervna zračnica.
Organizator zadržava pravo promjene trasa. U slučaju bilo kakve promjene, sudionici će biti pravovremeno obaviješteni.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!