Polazak
(petak) 11:00
Trajanje
8 dana
Dužina rute
280 km
Polazna lokacija
Trogir, riva
Kotizacija
1094,96
Organizator kontakt
Broj pregleda
353+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Dalmacija Bike & Boat 2022.

Sunce, more, brod i bicikl. Četiri su osnovna elementa za savršen aktivni odmor. Uvjerili su se već u to mnogi koji su posjetili Jadran i u sedam dana istražili otoke i obalu kombinacijom pedaliranja i krstarenja. Među milijunima otoka širom svijeta, hrvatski otoci se smatraju jedinstvenima.

Svaki od njih ima svoju priču o prirodnim atrakcijama, znamenitostima, poviješću i običajima, ali i brojne skrivene uvale koje vam mogu pružiti neponovljiv boravak na moru.

S druge strane, biciklom možete doći do gotovo svih otočnih atrakcija gdje ne možete automobilom, a pješke biste potrošili previše vremena.
Zašto to ne napraviti ponovno? Za vas smo kreirali jedan novi doživljaj.

Prethodne dvije godine brod Melody nas je odveo u avanturu južnodalmatinskim otocima pa smo tako uživali u blagodatima Brača, Hvara, Korčule, Visa, Šolte i Makarske Rivijere.

I ovog proljeća, Promotiv i MahMTB će vas ukrcati na Melody i povesti u još jednu avanturu, ali ovaj put ćemo istražiti Sjevernu Dalmaciju. Na tom krstarenju nas čekaju 4 otoka, 2 nacionalna parka, 2 parka prirode, 3 lokaliteta s UNESCO-ve liste svjetske baštine te brojna atraktivna područja koja se ne smiju zaobići.

Šibenik, Zadar, Vodice, Primošten, Rogoznica i Skradin samo su neki od gradova koje ćemo posjetiti uz otoke Murter, Dugi otok, Ugljan i Pašman.

Vožnja uz kristalno čisto more ili kroz vinograde i maslinike, pogled na Kornate i šibensko-zadarski arhipelag, šum slapova kraških ljepotica te bogata kulturno-povijesna baština i vrhunska gastro ponuda ovog svibnja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. U idealnom dijelu godine s optimalnim temperaturama zraka za vožnju.

Bez velike gužve. Iako je program prvenstveno namijenjen brdskim biciklistima, pridružiti se mogu i oni s nešto manje fizičke kondicije ili tehničke potkovanosti jer užitak mora biti na prvom mjestu.

Naime, konfiguracija terena sjevernodalmatinskih otoka i zaleđa je puno položenija te je iz tog razloga ova tura dosta lakša.

Doživite i vi Dalmaciju brodom i biciklom!

DAN 1
Dolazak u Trogir na brod Melody do 12 sati. Ukrcaj na brod i razmještaj po sobama. Isplovljavanje prema Rogoznici te međusobno upoznavanje s ostalim gostima. Dolaskom u Rogoznicu iskrcavamo bicikle i krećemo na prvu biciklističku turu prema Primoštenu. Na tom putu otkrit ćemo vam tajnu Zmajevog oka te čuvene primoštenske vinograde koji svojom jedinstvenom kombinacijom loze, kamena i mora čine kompoziciju prekrasnih vizura. Po dolasku u Primošten, zajedničko druženje i večera. Noćenje u Primoštenu.
(25 km / 320 m)

DAN 2
Prije doručka napuštamo Primošten i plovimo prema Vodicama gdje iskrcavamo bicikle i krećemo na drugu biciklističku turu. Ruta nas najprije vodi prema Tribunju – malom dalmatinskom mjestašcu čiji se stari dio mjesta nalazi na otočiću koji je s kopnom povezan atraktivnim kamenim mostom. Od Tribunja nastavljamo prema Tisnom gdje prelaskom mosta stižemo na još jedan otok – Murter. Slijedi nam atraktivna vožnja većim dijelom uz samu obalu otoka kojom ćemo ga i okružiti. Naš je cilj uvala Slanica, jedna od najljepših jadranskih uvala gdje nas nedaleko od nje čeka brod. Ukrcavamo bicikle i isplovljavamo prema Dugom otoku i mjestu Sali. Večera.
(33 km / 350 m)

DAN 3

Nakon doručka krećemo biciklima prema Parku prirode Telašćica (Ulaznica u PP iznosi 20 kn). U samom Parku nas čekaju tri temeljna fenomena: uvala Telašćica kao najveća i najsigurnija prirodna jadranska luka, klifovi, takozvane ‘stene’ Dugoga otoka koje se uzdižu do 200 m nad morem i spuštaju u dubinu od 90 m, te slano jezero ljekovitih svojstava Mir. Po povratku u Sali ukrcavamo bicikle i plovimo prema sjeveru otoka – mjestu Božava. U Božavu stižemo nakon ručka te krećemo na još jednu vožnju prema Velom ratu gdje se nalazi najviši svjetionik na Jadranu. Impozantni svjetionik visok je 42 metra, a izgrađen je 1849. godine. Po povratku u Božavu posjetit ćemo i plažu Saharun, jednu od najpoznatijih pješčanih plaža u Hrvatskoj. Nakon što se ukrcamo na Melody krećemo prema Zadru gdje ćemo i prenoćiti.
(Tura 1: 27 km / 500 m)
(Tura 2: 23 km / 370 m)

DAN 4

Odmah po doručku napuštamo Zadar i plovimo kratko do Preka na otoku Ugljanu. Biciklističku turu započinjemo najprije laganim usponom prema najvišoj točki otoka – sv. Mihovila, a potom obalnom šetnicom kroz Kali i Kukljicu do Ždrelca gdje prelazeći most stižemo na otok Pašman. Od Ždrelca ruta nas vodi otočnom „transverzalom“ po sredini Pašmana kako bismo uživali u pogledu na Kornate. Vozeći se prema južnom dijelu otoka lagano se spuštamo prema Tkonu gdje nas čeka brod. Slobodan ostatak dana. Večera. Noćenje u Tkonu.
(42 km / 750 m)

DAN 5
Peti dan naše morske avanture rezerviran je za najdužu rutu tjedna. S doručkom napuštamo Tkon te nakon uplovljavanja u Biograd na Moru krećemo na vožnju. Ruta nas najprije vodi prema Pakoštanama, a potom prema Vranskom jezeru – najvećem jezeru u Hrvatskoj i rijetkom primjeru kriptodepresije. Kako bismo doživjeli svu njegovu ljepotu netaknutu prirodu istoimenog Parka prirode, povest ćemo vas do vrha Kamenjak s kojeg se pruža jedinstven pogled na jezero, šibenski arhipelag te Kornatsko otočje. Nakon zasluženog predaha spuštamo se ponovo do Vranskog jezera te nastavljamo vožnju zaleđem Vodica uz obilazak zanimljivih arheoloških lokaliteta sve do cilja u poznatom turističkom središtu Vodice gdje nas čeka brod. Oni koji žele više mogu se okušati na Orlovom krugu – jednoj od najatraktivnijih XC staza u Hrvatskoj. Večera. Noćenje u Vodicama.
(55 km / 700 m)

DAN 6

Zajedno s doručkom isplovljavamo iz Vodica prema ušću rijeke Krke i istoimenom nacionalnom parku. Prije Šibenika, na ulazu u kanal sv. Ante uživamo u pogledu na atraktivnu utvrdu sv. Nikole koja je 2017. uz obrambeni sustav grada Zadra upisana je UNESCO-v Popis svjetske baštine. Plovidba se nastavlja izuzetno atraktivnim kanjonom rijeke Krke do Skradina gdje započinjemo našu biciklističku turu. Tura nas iz Skradina vodi uz desnu obalu rijeke Krke do jednog od najljepših vidikovaca na Krku – Rogovo, a pri povratku ćemo posjetiti još jedan atraktivan vidikovac odakle se vidi samostan i otočić Visovac. Po povratku u Skradin ostat će dovoljno vremena za posjet Skradinskom buku (opcionalno). Nakon posjeta NP Krka ukrcavamo bicikle na brod i plovimo do Šibenika. Večera. Noćenje.
(43 km / 700 m)

DAN 7
Posljednji aktivni dan na našoj Bike & Boat avanturi započinjemo doručkom i isplovljavanjem iz Šibenika prema Rogoznici. Dolaskom u Rogoznicu krećemo na zadnju biciklističku turu koja će nas odvesti skroz do Trogira. Od Rogoznice najprije vozimo u smjeru rta Planka – najisturenijem dijelu istočne obale Jadranskog mora koji zemljopisno i klimatski dijeli Jadran na sjeverni i južni. Od Planke nastavljamo mrežom makadama kroz suhozide do Sevida nakon čega se najprije uspinjemo, a potom spuštamo do Marine prepoznatljive po kuli iz 15. stoljeća. Prelazimo magistralu i nastavljamo preko Vrsine do Segeta, a potom obalnim putem do rive u Trogiru gdje ćemo završiti ovoproljetnu avanturu. Večera. Noćenje.
( 53 km / 840 m)

DAN 8
Doručak. Odlazak.

NAPOMENA:
Svaka tura se može prilagoditi skupini i podijelit će se na dvije grupe ovisno o tehničkoj zahtjevnosti ili podlogi.
Organizator krstarenja i kapetan zadržavaju pravo izmjene programa u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika.CIJENA: 8250 kuna

Cijena uključuje:
– 7 noćenja u dvokrevetnim kabinama s vlastitom kupaonicom
– 7 polupansiona
– 7 vođenih biciklističkih tura po programu
– 3 licencirana biciklistička vodiča
– turističkog pratitelja
– organizaciju putovanja
– osiguranje jamčevine
– osiguranje od odgovornosti
– završno čišćenje i posteljinu

Cijena ne uključuje:
– transfer do/od Trogira
– najam bicikla (ukoliko nemate svoj)
– dodatne obroke
– konzumaciju pića na brodu
– osobnu potrošnju
– ulaznice u NP i PP
– lučku pristojbu (150 kn)
– neograničeno korištenje vode za piće u bocama (150 kn)

Prijave do 15.2. ili do popunjavanja kapaciteta!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!