Polazak
(subota) 00:20
Trajanje
2 dana
Dužina rute
130 km
Polazna lokacija
Rijeka, dogovor s organizatorom
Kotizacija
159,27
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
96+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Trans Velebit - Od Zavižana do Zrmanje

Nakon prošlogodišnje premijere Trans Velebita, ovog kolovoza krećemo na još jednu avanturu po najdužem planinskom masivu u Hrvatskoj. Taj gorostasni kameni bedem međaš kopna i mora s gotovo 150 kilometara kombinacije krševitih ponikava, grebena, kukova, dolina, hrptova i vrhova koji plijene bio raznolikošću i ljepotom izazov su svakom ljubitelju prirode – posebice planinarima i biciklistima.
Doživjeti Velebit na 2 kotača je poseban osjećaj. Nadmorska visina između 800 i 1600 metara, svježina crnogoričnih šuma te šum kotača po makadamu idealan su recept za bijeg od užarenih gradskih sredina i toliko željeno osvježenje.

Biciklistički vikend Trans Velebit zamišljen je kao dvodnevno druženje na dva kotača tijekom kojeg ćemo proći cijeli Velebit uživajući u jedinstvenim vidicima na plavetnilo Jadrana ili vrhove okolnih planina. Obići ćemo također i mala sela u zaleđu u kojima se još uvijek čuva tradicija uzgoja stoke i prerade mliječnih proizvoda. Zajedno ćemo se uspeti na neke od vrhova, nazdraviti tom uspjehu te se zadovoljno spustiti prema kanjonu Zrmanje gdje ćemo se i okupati.

CIJENA: 1200 kuna

Cijena uključuje:
– transfer putnika i bicikli (Rijeka – Velebit – Rijeka)
– noćenje s polupansionom
– 2 vođene MTB ture
– transfer prtljage
– prateće vozilo
– okrjepe (voda, voće, energy bar)
– licenciranog biciklističkog vodiča
– turističkog pratitelja
– organizaciju putovanja
– osiguranje jamčevine
– osiguranje od odgovornosti
– završno čišćenje i posteljinu
– turističku pristojbu

Cijena ne uključuje:
– ulaznicu u NP Sjeverni Velebit
– dodatne obroke
– putno osiguranje
– osobnu potrošnju


DAN 1 (subota)

Nakon što se okupimo na dogovorenom mjestu i ukrcamo vas i bicikle, kombijem krećemo prema Oltarima gdje započinje prvi dio naše biciklističke avanture. Nakon kratkog položenog dijela, započinjemo usponom prema Pl. domu Zavižan. Jedinstven pogled prema otocima i hladno Velebitsko bit će prava nagrada za uspon. Vožnju kroz Nacionalni park Sjeverni Velebit nastavljamo u smjeru Štirovače do Kugine kuće gdje ćemo još jednom predahnuti, a potom se spustiti prema atraktivnim stijenama Dabarskih kukova. Uz panoramu na Pag i zadarski arhipelag preostaje nam još nekoliko kilometara do našeg cilja u Baškim Oštarijama. (70 km / 1200 m uspona)


DAN 2 (nedjelja)

Nakon prospavane noći i doručka, nedjelju započinjemo usponom iz Svetog Roka po Majstorskoj cesti. Prije nego li dosegnemo prijevoj Alan skrenut ćemo prema Crvenim potocima i Malim jaslama te dodatno istražiti obronke južnog Velebita. Povratkom na prijevoj Alan započinjemo s gotovo 20 kilometara dugim spustom po najatraktivnijem dijelu Majstorske ceste podno Tulovih greda s pogledom na zadarski arhipelag. Dolaskom u Zaton Obrovački nastavljamo prema Muškovcima sve do Berberovog Buka gdje nas čeka zasluženo osvježenje u rijeci Zrmanji. Nakon predaha ukrcavamo se u kombi i krećemo nazad prema Rijeci. (60 km / 950 m uspona)

NAPOMENA
SMJEŠTAJ je osiguran u višekrevetnim sobama sa zajedničkim sanitarijama u Baškim Oštarijama na bazi polupansiona (večera i doručak). Gastro ponuda s domaćim autohtonim proizvodima.

BICIKLISTIČKE TURE se sastoje uglavnom od makadama kroz jedinstven krajolik. Očekujte dvije ture između 60 i 80 kilometara s oko 900 – 1500 uspona. Detalje svake ture ćemo predstaviti prije polaska i prilagoditi je grupi ukoliko bude potrebno. Ukoliko nekome tura bude preduga ili preteška, može si olakšati transferom u kombiju koji prati grupu.

OPREMA koja vam je potrebna je prije svega MTB bicikl, kaciga i biciklistički ruksak s rezervnom opremom. Uzmite u obzir da vrijeme na Velebitu može biti prevrtljivo – ljetne temperature se vrlo brzo mogu pretvoriti u jesenske. Poželjno je imati i dodatno putno osiguranje.Prijave i više informacija:
http://www.promotiv-turizam.hr/trans-velebit-2021/
Rok za prijave: utorak, 10.8.
Broj sudionika je ograničen!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!