Polazak
(petak) 09:00
Trajanje
3 dana
Dužina rute
155 km
Polazna lokacija
Vrbovsko, centar
Kotizacija
152,63
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
306+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Gorski kotar Bike Tour 2021.

Zbog izrazito loše vremenske prognoze (kiša sva tri dana vikenda), primorani smo prebaciti Gorski kotar Bike Tour 2021 na sljedeći vikend 23. - 25.7.

Gorski kotar, ta čarobna zelena oaza idealna za punjenje baterija, i ovog će ljeta primiti brojne bicikliste iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva. Jedno od najveselijih i najatraktivnijih biciklističkih događanja u Hrvatskoj spremno je za svoje 9. izdanje.

Gorski kotar Bike Tour vas srdačno očekuje od 23. do 25. srpnja.

Nakon čudne cijele 2020. godine i još uvijek neizvjesnog početka 2021. godine, pedaliranje Gorskim kotarom se čini kao izvrsna prilika za bijeg od raznih problema i skupljanje pozitivne energije za predstojeće izazove.

U tri dana očekuje vas izvrsna i vesela ekipa, zanimljive rute obogaćene tradicionalnim goranskim okusima te brojna iznenađenja.

Kad god pomislite s čime vas možemo još iznenaditi, a da to nismo napravili u ovih dosadašnjih 8 godina, pojavi se nešto novo pa ćemo tako te jedne srpanjske subote povezati naš Hortus Diabolicus s Jadranskim morem. No, to nije sve. Za ostala iznenađenja ćete se morati prijaviti i strpiti još malo.

I zato, rezervirajte si 3 dana, pozovite prijatelje, iznenadite sebe i kolege te se prijavite za još jedno nezaboravno iskustvo i druženje s najboljom ekipom na 2 kotača.

CIJENA
1150 kuna (prijave do 1.5.):
1300 kuna (prijave od 2.6. do 10.7.)

U cijenu uključeno:
2 noćenja u 2,3 i 4-krevetnim sobama na bazi polupansiona (2 x doručak, 2 x večera) u Fužinarskoj kući u Fužinama, vođenje, organizacija, GPS trag, plan trasa sa visinskim profilom, okrjepe (voće, voda, snack), 1 x lunch paket, degustacije, Cowboy Picnic, poklon iznenađenja.

Ako želite imati potpun doživljaj bez većeg napora, pripremili smo vam i najam električnih bicikli po posebnim cijenama:
3 dana – 450 kn
1 dan – 200 kn

Petak 23.7.
Prvi dan Gorski kotar Bike Toura 2021 započinjemo u Vrbovskom. Nakon okupljanja, briefinga, jutarnje kave i štrudle u Bistrou Kamačnik, krećemo u smjeru Severina na Kupi preko Velikog Gložca. U Severinu ćemo razgledati stari frankopanski dvorac koji već više od 500 godina stoji ponosno iznad same rijeke Kupe. Od Severina nastavljamo prema Lukovdolu, rodnom mjestu Ivana Gorana Kovačića nakon čega se u Plemenitašu počinjemo uspinjati prema vidikovcu Orlove stijene. Kratki predah s pogledom na Kupu i nastavak vožnje preko Litorića prema Vrbovskom. Ukrcavamo bicikle na automobile i vozimo se do Fužina i Fužinarske kuće koja će nam biti baza sljedeća 2 dana. Večera i noćenje.

Dužina: 55 km
Ukupni uspon: 1100mSubota 24.7.

Za drugi dan biciklističke avanture po Gorskom kotaru, pripremili smo vam pravi zeleno-plavi doživljaj. Nakon doručka, krećemo na lagani uspon preko Vrata u smjeru Viševice i visoravni Lukovo. Slijedi predah i okrjepa, a potom nastavljamo prema grebenu iznad Vinodola s kojeg se pružaju fantastični pogledi na cijeli Kvarnerski zaljev. Na tom grebenu su se smjestile Oči Vinodola – 6 atraktivnih vidikovaca, a jedan od njih, Mahavica, ćemo i mi posjetiti. Od Mahavice se vraćamo u gustu crnogoričnu šumu te se spuštamo prema Liču gdje nas čeka priča o goranskoj lavandi. Nakon edukacije, nastavljamo kroz Ličko polje prema cilju u Fužinama. Večera i noćenje.

Dužina: 55 km
Ukupni uspon: 1300 m


Nedjelja 25.7.

Treći i posljednji dan Gorski kotar Bike Toura također će proći u zeleno-plavoj kombinaciji, samo što će boju mora zamijeniti jezera. Nakon doručka krećemo Karolinskom cestom prema Belom Selu i Slavici gdje nastavljamo originalnom trasom prve ceste koja je povezala Rijeku i Karlovac. Nakon priče o fajerima od Brestove Drage se spuštamo prema Sungeru i nastavljamo preko Lučica do Lokava. Nakon kraćeg predaha slijedi uzbudljiva vožnja singletrailom po brojnim rukavcima uz obalu Lokvarskog jezera. Pred sam kraj ture stižemo tradicionalno do kaubojskog grada Roswella. Slijedi zaslužen ručak i povratak u Fužine te rastanak do sljedeće godine.

Dužina: 45 km
Ukupni uspon: 900 m


Cijena (prijave do 1.5.):
1150 kuna (s 2 noćenja)

Cijena (prijave od 2.5. do 10.7.):
1300 kuna (s 2 noćenja)

U cijenu uključeno:
2 noćenja u 2,3 i 4-krevetnim sobama na bazi polupansiona (2 x doručak, 2 x večera) u Fužinarskoj kući u Fužinama, vođenje, organizacija, GPS trag, plan trasa sa visinskim profilom, okrjepe (voće, voda, snack), 1 x lunch paket, degustacije, Cowboy Picnic, poklon iznenađenja

Sudjelovanje na Gorski kotar Bike Tour 2021. možete potvrditi isključivo putem Prijave nakon čega ćete putem e-maila dobiti sve potrebne informacije.

PRIJAVA
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdqsHu1sL1kbsZRFG4cwsG1sPoLW-Laf77_3kdHmns2OArlMw/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0&gxids=7628

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!