Polazak
(petak) 18:00
Trajanje
3 dana
Dužina rute
85 km
Polazna lokacija
Kutina, Trg dr. Franje Tuđmana , cenar
Kotizacija
131,40
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
127+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Moslawine Bike Weekend 2021.

Moslavačka vinska cesta sinonim je za odlična vina, ukusna i bogata domaća jela, ugodno i domaćinsko ozračje te ljubaznost domaćina. U to smo se uvjerili na dva održana Martinjska Bike vikenda, a možete nam se pridružiti i ovog travnja na nezaboravnom biciklističkom vikendu u Moslavini. Zajedno s dragim domaćinima Vinarijom Kašner pripremili smo vam dvije vođene MTB ture po moslavačkim vinskim cestama oko i do vrha Moslavačke gore (488 m) uz nezaobilaznu vrhunsku gastro ponudu i degustaciju moslavačkih vina.
Ovogodišnji biciklističko-vinski vikend odvija se pod motom #wineafterbike što znači da degustacije vina i posjet vinarijama neće biti tijekom biciklističkih tura nego nakon. Sigurnost na prvom mjestu!

PROGRAM

Petak, 16.4.
Polazak iz Rijeke u poslijepodnevnim satima u smjeru Zagreba do Kutine. Po dolasku u Kutinu u večernjim satima, vikend ćemo započeti uvodnom večerom i Bike burgerima te pripremom za sljedeći dan.

Subota, 17.4.
U subotu ujutro nakon doručka slijedi nam Moslavački Epic – vožnja Moslavačkom gorom kroz šumske puteve, utabane makadame i iznenađujuće singltrailove koji se sramežljivo skrivaju i samo čekaju da ih netko posjeti.

Planirana dužina rute je 50km uz očekivanih 1000 m uspona, no spremni smo stazu prilagoditi zahtjevima i spremnosti grupe. U sredini rute čeka nas okrjepa i osvježenje raznim domaćim specijalitetima, tako da odmora neće nedostajati.

Ovogodišnje biciklističko druženje odvija se pod motom #wineafterbike stoga degustacija vina i posjet vinarijama tijekom biciklističke ture neće biti već po završetku biciklističke ture. U skladu sa svim epidemiloškim mjerama organizirano ćemo vas povesti i obići nekoliko vinarija na području Kutine i Popovače te uživati u najfinijim vinskim kapljicama Moslavine, a na svakoj postaji kušamo nezaobilazni autohtoni ponos Moslavine – Škrlet.
Nakon završene vinske turneje slijedi večera u Vinariji Kašner te noćenje.

Nedjelja, 18.4.
Nakon doručka, spremamo se za biciklističku turu, ali pakiramo bicikle na aute i vozila te se upućujemo u obližnje mjesto Mala Ludina, na imanje Moslavačke priče. Od tamo krećemo na biciklističku turu dugu oko 35 kilometara s oko 500 metara uspona. Po povratku s ture uživat ćemo u domaćim delicijama koje sprema imanje Moslavačka priča iz Ludine. Nakon ručka i odmora, rastanak i sretan povratak kućama.

NAJAM E-BICIKLA:
1 dan – 200 kn
2 dana – 350 kn

CIJENA……………………………… 1290 kuna
CIJENA (bez transfera)………….. 990 kuna

Cijena uključuje:
– 2 x puni pansion
– degustacije po programu
– 2 vođene biciklističke ture
– licenciranog biciklističkog vodiča
– prijevoz osoba i bicikli kombijem na relaciji Rijeka – Kutina – Rijeka
– organizaciju putovanja
– osiguranje jamčevine
– osiguranje od odgovornosti

Mjesto polaska: Decathlon Rijeka
Vrijeme polaska: petak, 16:00
Vrijeme povratka: nedjelja, 20:00
Minimalan broj putnika: 5
Rok za prijavu: 12.4.2021.
BROJ SUDIONIKA JE OGRANIČEN!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!