Polazak
(subota) 08:00
Trajanje
2 dana
Dužina rute
70 km
Polazna lokacija
Bribir, Vagabundina koliba
Kotizacija
126,09
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
55+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Trans Velebit kolovoz 2020.

Gorski kotar i Velebit najšumovitije su regije u Hrvatskoj. Iako su geografski odvojene, ove dvije atraktivne cjeline se naslanjaju jedna na drugu što čini pravi izazov da ih se poveže – na 2 kotača. Nadmorska visina između 800 i 1600 metara, svježina crnogoričnih šuma te šum kotača po makadamu idealan su recept za bijeg od užarenih gradskih sredina i osvježenje.

CIJENA: 950 kuna

Cijena uključuje:
– transfer putnika i bicikli (Rijeka – Velebit - Rijeka)
– noćenje s polupansionom u dvokrevetnim sobama
– 2 vođene MTB ture
- degustacija sireva
– transfer prtljage
– prateće vozilo
– okrjepe (voda, voće, energy bar)
– licenciranog biciklističkog vodiča
– turističkog pratitelja
– organizaciju putovanja
– osiguranje jamčevine
– osiguranje od odgovornosti
– završno čišćenje i posteljinu
– turističku pristojbu

Cijena ne uključuje:
– ulaznicu u NP Sjeverni Velebit
– dodatne obroke
– putno osiguranje
– osobnu potrošnju

Ograničen broj sudionika (7)!
Rok za prijave: 26.8.

DAN 1 (subota)

Nakon što se prvog dana okupimo kod Vagabundine kolibe u Lukovu, krećemo najprije kroz gustu crnogoričnu šumu u smjeru Kolovratskih stijena. Nakon nekoliko kilometara otvorit će nam se jedinstvene panorame na Kvarnerski zaljev. Preko Vrataruše uz vjetrenjače stižemo do Vratnika, najnižeg velebitskog prijevoja. Od Vratnika nastavljamo prema Oltarima. Skrećemo najprije prema Zavižanu, a potom uređenom makadamskom cestom se spuštamo u Krasno Polje. Za nagradu odlazimo do Sirane Runolist na degustaciju mliječnih proizvoda. Smještaj u sobe. Večera. Noćenje. (70 km / 1200 m uspona)

DAN 2 (nedjelja)

Nakon prospavane noći i doručka u Krasnom, nedjelju započinjemo usponom prema Pl. domu Zavižan. Jedinstven pogled prema otocima i hladno Velebitsko bit će prava nagrada za uspon. Vožnju kroz Nacionalni park Sjeverni Velebit nastavljamo u smjeru Štirovače do Kugine kuće gdje ćemo još jednom predahnuti, a potom se spustiti prema atraktivnim stijenama Dabarskih kukova. Uz panoramu na Pag i zadarski arhipelag preostaje nam još nekoliko kilometara do našeg cilja u Baškim Oštarijama gdje nas čeka kombi koji će nas sretno vratiti na početak naše ture (80 km / 1500 m uspona)
NAPOMENA

SMJEŠTAJ je osiguran u dvokrevetnim sobama u Krasnom Polju na bazi polupansiona (večera i doručak).

BICIKLISTIČKE TURE se sastoje uglavnom od makadama kroz jedinstven krajolik. Očekujte dvije ture između 60 i 70 kilometara s oko 1100 – 1500 uspona. Detalje svake ture ćemo predstaviti prije polaska i prilagoditi je grupi ukoliko bude potrebno. Ukoliko nekome tura bude preduga ili preteška, može si olakšati transferom u kombiju koji prati grupu.

OPREMA koja vam je potrebna je prije svega MTB bicikl, kaciga i biciklistički ruksak s rezervnom opremom. Uzmite u obzir da vrijeme Gorskom kotaru može biti prevrtljivo – ljetne temperature se vrlo brzo mogu pretvoriti u jesenske. Poželjno je imati i dodatno putno osiguranje.

Prijave i više informacija:
http://www.promotiv-turizam.hr/trans-velebit/

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!