Polazak
(subota) 09:00
Trajanje
2 dana
Dužina rute
75 km
Polazna lokacija
RSRTC Platak, Mali dom
Kotizacija
78,31
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
113+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Kamenjakova Goranska Biciklijada2020.

Kolovoz nam je već tradicionalno rezerviran za naše druženje na 2 kotača čabarskim krajem. I ovog ćemo se ljeta uputiti u najšumovitiji predio Hrvatske u sklopu Kamenjakove Goranske Biciklijade koja će se održati 22. i 23. kolovoza. Za razliku od prošle godine kada smo se okupili u Tršću i istraživali sjeverni dio Gorskog kotara te dio Slovenije, ovog puta ćemo krenuti od Platka prema Tršću i sljedećeg dana se vratiti nazad. Osim ugodne i ne pretjerano zahtjevne vožnje imat ćete priliku isprobati uređenu enduro stazu na brdu Rudnik kod Tršća ili okušati svoje penjačke sposobnosti u adrenalinskom parku Tršće. U svakom slučaju, očekuje nas biciklistički vikend prepun sadržaja i doživljaja!


Cijena: 590 kuna

U cijenu uključeno:
– 1 noćenje u Sobama Jurković,
– 1 x polupansion (doručak i večera),
– 2 x lunch paket,
– 2 vođene biciklističke ture,
– 2 licencirana biciklistička vodiča
– organizacija,
– GPS tragovi
– okrjepa na startu (voće, voda, snack)

Rok za prijavu: 19.8.2020

Subota, 22.8.

Okupljanje sudionika kod Malog doma na Platku od 9 do 10 sati nakon čega krećemo zapadno u smjeru Gumanca. Nakon 10-ak kilometara položenog makadama započinjemo s laganim usponom oko Gornjih Medvejci. Kad dosegnemo najvišu točku na 1330 metara nad morem počinjemo se spuštati prema Smrekovoj Dragi. Kod šumarske kuće ćemo se osvježiti hladnom vodom iz bunara. Nastavljamo prema Farjevom lazu te se spuštamo u Ravnice do smještaja kod naše domaćice Mirjane u sobe Jurković. Za one koji žele dodatnu dozu adrenalina, mogu završni makadamski spust zamijeniti enduro stazom Rudnik gdje se 30. kolovoza održava Prvenstvo Hrvatske u spustu ili se uputiti do adrenalinskog parka Tršće. Zajednička večera i noćenje.
(38 kilometara / 450 metara ukupnog uspona)

Nedjelja, 23.8.

Nedjeljno jutro započinjemo s ne baš ranim buđenjem i bogatim doručkom. Krećemo s laganim usponom u smjeru Farjevog laza nakon čega se još malo uspnemo do Medvedovog štanta i prekrasnog vidikovca na gerovski kraj. Od vidikovca slijedi spust do Lividrage nakon čega nastavljamo asfaltnom cestom u smjeru pitoresknih livada Šegina i Lazac. Pogledom na 1528 metara visok Risnjak s Lasca započinjemo 7 kilometara dug uspon po granici Nacionalnog parka najprije do Cajtiga, a potom još malo do vrha Radeševa. S najviše točke Sportsko-rekreacijskog centra Platak prostire se pogled prema Učki i Kvarnerskom zaljevu. Za nagradu slijedi završni spust do Malog doma na Platku. Ukrcavamo se u automobile i prebacujemo do Gostione Putniku na zasluženi ručak. Rastanak.
(37 kilometara / 800 metara ukupnog uspona)

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!