Polazak
(subota) 07:00
Trajanje
2 dana
Dužina rute
65 km
Polazna lokacija
Rijeka, dogovoreno mjesto
Kotizacija
126,09
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
57+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Trans Velebit 2020.

Gorski kotar i Velebit najšumovitije su regije u Hrvatskoj. Iako su geografski odvojene, ove dvije atraktivne cjeline se naslanjaju jedna na drugu što čini pravi izazov da ih se poveže – na 2 kotača. Nadmorska visina između 800 i 1600 metara, svježina crnogoričnih šuma te šum kotača po makadamu idealan su recept za bijeg od užarenih gradskih sredina i toliko željeno osvježenje.
Biciklistički vikend Trans Velebit zamišljen je kao dvodnevno druženje na dva kotača tijekom kojeg ćemo povezati dijelove Gorskog kotara i Velebita uživajući u jedinstvenim vidicima na plavetnilo Jadrana ili vrhove okolnih planina. Obići ćemo također i mala sela u zaleđu u kojima se još uvijek čuva tradicija uzgoja stoke i prerade mliječnih proizvoda. Zajedno ćemo se uspeti na neke od vrhova, nazdraviti tom uspjehu te se zadovoljno spustiti u dolinu.
Spremni? Idemo?

CIJENA: 950 kuna

Cijena uključuje:
– transfer putnika i bicikli (Rijeka – Velebit – Rijeka)
– noćenje s polupansionom u dvokrevetnim sobama
– 2 vođene MTB ture
– transfer prtljage
– prateće vozilo
– okrjepe (voda, voće, energy bar)
– licenciranog biciklističkog vodiča
– turističkog pratitelja
– organizaciju putovanja
– osiguranje jamčevine
– osiguranje od odgovornosti
– završno čišćenje i posteljinu
– turističku pristojbu

Cijena ne uključuje:
– dodatne obroke
– putno osiguranje
– osobnu potrošnju

Minimalan broj gostiju: 5
Rok za prijave do: 5.8.DAN 1 (subota, 8.8.)
Polazak s dogovorenog mjesta u Rijeci u jutarnjim satima. Transfer putnika i bicikli do Lukova. Polazak na turu u smjeru Breze, Krmpotske Luke i Vratnika do Krasnog Polja gdje je organizirana večera i noćenje.

DAN 2 (nedjelja, 9.8.)
Nakon doručka krećemo s usponom prema Zavižanu. Po dolasku kod planinarskog doma slijedi predah te nastavak vožnje kroz NP Sjeverni Velebit prema Štirovači i Dabarskim kukovima. Završetak ture u Baškim Oštarijama gdje nas čeka kombi. Povratak u Rijeku.

SMJEŠTAJ je osiguran u dvokrevetnim sobama Pansiona u Krasnom Polju na bazi polupansiona (večera i doručak).

BICIKLISTIČKE TURE se sastoje uglavnom od makadama kroz jedinstven krajolik. Očekujte dvije ture između 60 i 70 kilometara s oko 1100 – 1500 uspona. Detalje svake ture ćemo predstaviti prije polaska i prilagoditi je grupi ukoliko bude potrebno.

OPREMA koja vam je potrebna je prije svega MTB bicikl, kaciga i biciklistički ruksak s rezervnom opremom. Uzmite u obzir da vrijeme Gorskom kotaru može biti prevrtljivo – ljetne temperature se vrlo brzo mogu pretvoriti u jesenske. Poželjno je imati i dodatno putno osiguranje.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!