Polazak
(subota) 12:00
Trajanje
7 dana
Dužina rute
300 km
Polazna lokacija
Trogir, centar
Kotizacija
690,16
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
149+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Dalmacija Bike & Boat

Doživljaj pedaliranja po dalmatinskim otocima i 7-dnevno krstarenje oko njih na samom je vrhu najboljih iskustava onih koji su se u tome okušali, ali i želja onih koji to još nisu učinili.
Malo pedaliranja, malo kupanja u moru, malo plovidbe od otoka do otoka i to sve u 7 dana. Tako nekako izgleda recept za savršeni aktivni odmor. Dodajmo tom receptu mjesec rujan te četiri dalmatinska otoka i nezaboravna avantura može početi. Među milijunima otoka širom svijeta, hrvatski se smatraju jedinstvenima. Svaki od njih ima svoju priču o prirodnim atrakcijama, znamenitostima, poviješću i običajima, ali i brojne skrivene uvale koje vam mogu pružiti neponovljiv boravak na moru. S druge strane, biciklom možete doći do gotovo svih otočnih atrakcija gdje ne možete automobilom, a pješke biste potrošili previše vremena.

Šolta, Brač, Hvar i Vis – poker asova koji nas čekaju u rujnu. U najljepšem dijelu godine s optimalnim temperaturama zraka za vožnju i mora za kupanje u kristalno čistom moru. Bez velike gužve. Iako je program prvenstveno namijenjen brdskim biciklistima, pridružiti se mogu i oni s nešto manje fizičke kondicije ili tehničke potkovanosti jer užitak mora biti na prvom mjestu. Doživite i vi Dalmaciju brodom i biciklom!

CIJENA: 5200 kuna

Cijena uključuje:
– 7 noćenja u dvokrevetnim kabinama s vlastitom kupaonicom
– 7 polupansiona
– 7 vođenih biciklističkih tura po programu
– 2 licencirana biciklistička vodiča
– turističkog pratitelja
– organizaciju putovanja
– osiguranje jamčevine
– osiguranje od odgovornosti
– završno čišćenje i posteljinu

Cijena ne uključuje:
– transfer do/od Trogira
– dodatne obroke
– konzumaciju pića na brodu
– osobnu potrošnju
– boravišna pristojba (70 kn)
– neograničeno korištenje vode za piće u bocama (80 kn)

Rok za prijavu: 15.8.2020.
Minimalan broj gostiju: 20
Prijave i više informacija: http://www.promotiv-turizam.hr/dalmacija-bike-boat-12-19-9/


DAN 1 (Subota, 12.9.)
Dolazak u Trogir do 12:00. Ukrcaj na brod i razmještaj po sobama. S ručkom isplovljavamo prema otoku Šolti. Dolaskom u Maslinicu iskrcavamo bicikle i krećemo na prvu biciklističku turu duž otoka Šolte. Po povratku s vožnje slobodan ostatak večeri za upoznavanje s ostatkom grupe. Noćenje u Stomorskoj. (20 – 25 km / 500 m)


DAN 2 (Nedjelja, 13.9.)
S doručkom isplovljavamo prema Milni na otoku Braču. Iskrcavamo bicikle i krećemo na cjelodnevnu turu po zapadnom dijelu otoka Brača. Tijekom ture posjetiti ćemo neke od najpoznatijih bračkih atrakcija poput kamenog okna pored Nerežišća, kapelice s stablom bora u Nerežišću, eko selo Gažul te najvišu točku među hrvatskim otocima – Vidovu goru (778 metara) na kojoj se nalazi jedan od najljepših vidikovaca. Od Vidove gore slijedi atraktivan spust prema Bolu do Zlatnog rata, jedne od najpoznatijih plaža na svijetu gdje ćemo se i okupati. Odlazimo na brod koji nas čeka u luci te se spremamo za večeru. Večera. Noćenje. (50 – 60 km / 900 – 1100 m)

DAN 3 (Ponedjeljak, 14.9.)
Ujutro napuštamo Bol i uz doručak plovimo prema najstarijem gradu na otoku Hvaru – Starom Gradu. Dolaskom u Stari Grad krećemo na vođenu turu koja nas najprije vodi do najviše točke na otoku – vrha Sveti Nikola (628 metara). Od Svetog Nikole ruta nas dalje vodi preko sela Velo i Malo Grablje sve do Napoleonove tvrđave ponad Hvara s koje puca predivan pogled na grad i susjedni Vis. Od tvrđave se spuštamo do rive gdje nas čeka brod. Večera i noćenje u Hvaru. (30 – 40 km / 700 – 900 m)

DAN 4 (Utorak, 15.9.)
Oko 7 sati isplovljavamo prema otoku Visu. Doručak u plovidbi. Čim se vežemo na rivu u Visu krećemo na turu oko cijelog otoka Visa. Na početku ćemo najprije posjetiti napuštene vojne objekte JNA (tunele i bunkere za plovila), a potom kombinacijom makadama i singletrailova vozimo prema Komiži. Predah za kavu ili kupanje te nastavak ture prema uvali Stiniva – atraktivan usjek u more okružen visokim klisurama koje skrivaju plažu. Od Stinive nastavljamo turu prema Visu i spuštamo se atraktivnom Napoleonovom stazom do rive u Visu. Večera. Noćenje. (40 – 45 km / 700 – 900 m).

DAN 5 (Srijeda, 16.9.)
Malo prije doručka napuštamo Vis i vraćamo se na Hvar kako bismo istražili njegovu južnu stranu. Od Hvarske rive krećemo obalnom šetnicom u smjeru istoka te atraktivnim singletrailom stižemo do Milne. Nastavljamo jednim dijelom po asfaltu te prelazimo na makadam koji nas vodi do Sv. Nedilje. Jednu od brojnih plaža ćemo iskoristiti za kupanje. Slijedi nam uspon do sv. Ante a potom položeni makadam do Humca nakon čega se spuštamo na sjevernu stranu otoka. Pratimo stazu do Jelse a potom obalnom šetnicom dolazimo do Vrboske. Od Vrboske kroz Starigradsko polje dolazimo do Starog Grada gdje nas čeka brod i večera. Noćenje (50 – 60 km / 800 – 1000 m)

DAN 6 (Četvrtak, 17.9.)
S doručkom napuštamo Stari Grad i plovimo prema Bolu gdje se iskrcavamo i krećemo najprije položenom kombinacijom asfalta i makadama do Murvice nakon čega krećemo s usponom po brojnim serpentinama u smjeru Vidove gore. No prije vrha brojnim stazicama kroz borovu šumu i makiju vozimo prema Pražnicama i atraktivnim spustom dolazimo do Postire. Večera i noćenje.
(45 – 55 km / 700 – 900 metara)

DAN 7 (Petak, 18.9.)
Nakon doručka iz Postire se kratkom plovidbom prebacimo do Omiša gdje počinjemo zadnju turu oko rijeke Cetine i brda Ostrog. Kombinacija makadama, singltrailova s pogledom na Brački kanal neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Po povratku u Omiš, ukrcavamo se na brod i plovimo prema Trogiru. Večera. Noćenje (40 – 45 km / 1000 – 1100 m)

DAN 8 (Subota, 19.9.)
Doručak. Odlazak.

NAPOMENA:
Svaka tura se može prilagoditi skupini i podijeliti na dvije grupe ovisno o tehničkoj zahtijevnosti ili podlozi.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!