Polazak
(četvrtak) 07:00
Trajanje
4 dana
Polazna lokacija
Rijeka, po dogovoru
Kotizacija
232,27
Organizator kontakt
Broj pregleda
146+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Biseri srednje Dalmacije 2020.

Posljednjih nekoliko godina Šibensko-kninska županija postaje sve prepoznatljivija biciklistička destinacija. Kako i ne bi. Dva nacionalna parka, Krka i Kornati, Park prirode Vransko jezero, mnoštvo otoka i otočića, kulturno povijesnih spomenika, brojni arheološki lokaliteti, zaštićeni krajobrazi, uzbudljiva mjesta uz obalu i na kontinentu pružaju nebrojene mogućnosti za aktivni odmor. S više od 2450 km uređenih označenih staza u regiji možete uživati u raznovrsnosti ponude – voziti se uz obalu i uživati na morskom zraku ili po stazama u zaleđu upoznavati šumske i gorske puteve, vinograde i maslinike. Blaga mediteranska klima, s ugodnom temperaturom i relativno malom količinom padalina čine ovu regiju idealnom destinacijom za aktivni odmor.

I baš zbog svega toga, odlučili smo vas povesti na četverodnevnu MTB avanturu šibenskim zaleđem i obalom.
Prvog dana zaokružit ćemo otok Murter te doživjeti autohtonost ribarskih mjestašca vozeći se uz stoljetne suhozide i maslinike. Nakon vožnje posjetit ćemo i renesansni Šibenik, koji sa svojom katedralom sv. Jakova iz XV st. pod zaštitom UNESCO-a i tvrđavama slovi za jedan od najljepših gradova na Mediteranu. Sljedeći dan je rezerviran za vožnju od kraljevskog grada Knina uz gornji tok rijeke Krke, a potegnut ćemo i do izvora najveće srednjodalmatinske rijeke – Cetine.

Trećeg dana krećemo u posjet Nacionalnom parku Krka na način da ćemo biciklom obići gotovo sve atraktivne lokalitete u parku – Skradinski buk, Roški slap, Manojlovački slapovi, Burnum… Naime, NP Krka je odnedavno bogatija za 470 kilometara biciklističkih staza u okruženju zaštićene prirode i jedinstvene kulturno-povijesne baštine. Posljednjeg dana naše avanture povezat ćemo Vodice s Vranskim jezerom gdje ćete imati priliku vidjeti rijetke vrste ptica koje obitavaju na ovom području. Nakon ture, zasluženo osvježenje na nekoj od vodičkih plaža te povratak prema Rijeci.

PROGRAM

PLAN je krenuti u četvrtak, 11.6. iz Rijeke u ranim jutarnjim satima u smjeru okolice Šibenika na prvu vođenu turu. Nakon ture odlazimo na agroturizam koji će nam poslužiti kao baza sljedeća 3 dana. U nedjelju nakon doručka odlazimo na još jednu vođenu turu, nakon čega se sretni i zadovoljni vraćamo u Rijeku.

SMJEŠTAJ je osiguran u dvokrevetnim sobama agroturizma u zaleđu Šibenika. Svakog jutra nas očekuje bogat doručak, a na raspolaganju je i opremljena kuhinja u kojoj ćemo si dodatne obroke pripremati sami, u dogovoru s vlasnikom imanja (specijaliteti ispod peke, jela s ražnja…). Agroturizam ima i vanjski bazen gdje ćemo se opuštati nakon ugodnih vožnji.

BICIKLISTIČKE TURE se sastoje uglavnom od kombinacije makadama, šumskih staza te manjeg dijela asfalta po jedinstvenom krajoliku porječja Krke i Cetine te otoka Murtera. Očekujte svakodnevno između 50 i 70 kilometara s oko 800 – 1000 metara ukupnog uspona. Detalji svake ture će se predstaviti naknadno.

OPREMA koja vam je potrebna je prije svega MTB bicikl, kaciga, torba (ne prevelika) s odjećom i dodatnom opremom te biciklistički ruksak. Poželjno je imati i dodatno putno osiguranje.CIJENA: 1750 kuna (4 dana)

Cijena uključuje:
– prijevoz osoba i bicikli kombijem iz Rijeke
– mogućnost ukrcaja u Bosiljevu (za klijente iz Zagreba)
– 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama
– 4 vođene MTB ture
– licenciranog bike vodiča
– ulaznicu NP Krka
– ulaznicu PP Vransko jezero
– turističkog pratitelja
– free Wi-Fi
– organizaciju putovanja
– osiguranje jamčevine
– osiguranje od odgovornosti
– završno čišćenje i posteljinu
– turističku pristojbu

Cijena ne uključuje:
– dodatne obroke
– putno osiguranje
– osobnu potrošnju

Minimalan broj putnika: 5

NAPOMENA: obavezno ponijeti osobnu ispravu
(osobna iskaznica, putovnica)

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!