Polazak
(nedjelja) 08:00
Dužina rute
55 km
Polazna lokacija
Rijeka, parkiralište ispred Decathlona (Škurinje)
Kotizacija
25,22
Organizator kontakt
Broj pregleda
168+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Parenzana bike 2020.

Istražite središnju Istru na svojstven način. Upoznajte se s Parenzanom – najposjećenijom biciklističkom stazom u ovom dijelu Europe. Uživajte u nekadašnjoj željezničkoj pruzi koja je povezivala Poreč i Trst s prekrasnim vidicima na dolinu rijeke Mirne iznad koje se uzdižu srednjovjekovni Grožnjan i Motovun. Naša predviđena ruta od Grožnjana do Poreča, duga 55 kilometara, obiluje vidikovcima, kamenim vijaduktima od kojih su neki na visini od preko 50 metara te očuvanim tunelima sa ekološkom rasvjetom. Gotovo cijela dionica se vozi po makadamu, dok je nagib toliko mali da ga jedva osjetite.

OPIS:
Nakon okupljanja i polaska s dogovorenog mjesta u Rijeci krećemo kombijem u smjeru tunela Učka te preko Buzeta za oko sat vremena stižemo u Grožnjan. Pripremamo se za početak ture te uz kraći obilazak Grožnjana krećemo na Parenzanu. Prvih 20-ak kilometara se uglavnom spuštamo prema Livadama uživajući u zasigurno najatraktivnijoj dionici Parenzane zbog brojnih tunela i vijadukata. Dolaskom u Livade pravimo kraću pauzu uz okrjepu iz pratećeg kombija. Nastavljamo prema Motovunu i započinjemo s laganim usponom (14 km) do Vižinade. U Vižinadi nas ponovo čeka kombi s okrjepom. Slijedi lagano spuštanje prema Poreču gdje završavamo vožnju Parenzanom. Slobodno vrijeme za obilazak centra Poreča te povratak u Rijeku.

NAPOMENA: S obzirom na to da nije riječ u kružnoj ruti, cijelo vrijeme u pratnji biciklističke grupe na raspolaganju je kombi s vozačem te ukoliko vam se pojedina dionica čini zahtjevna ili želite skratiti turu, možete se osloniti na transfer vas i vašeg bicikla.

TEHNIČKI PODACI:
Trajanje biciklističke ture: 6 h
Ukupna dužina: 55 km
Ukupni uspon: 300 m
Podloga: 5% asfalt, 95% makadam
Zahtjevnost: 2 / 5
Kategorija: MTB
Oprema: Udobna biciklistička odjeća i obuća, kaciga, zaštitne naočale, vjetrovka, ruksak


CIJENA.………………….. 190 kuna

Cijena uključuje:
– iskusnog i licenciranog biciklističkog vodiča
– voda & voće
– transfer bicikli i gostiju
– prateće vozilo
Cijena ne uključuje:
– bicikl
– zaštitna maska
– osobna potrošnja

Mjesto polaska: Rijeka, Decathlon (parking)
Vrijeme polaska: subota, 24.5., 8:00
Rezervacija: 22.5., do 12 sati

Minimalan broj putnika: 5

NAPOMENA: Kako nam je primarna sigurnost i zdravlje naših gostiju, cijeli izlet će se realizirati prema predviđenim epidemiološkim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite što uključuje dezinfekciju vozila i svih površina koje se dodiruju uz obavezno korištenje vlastitih maski tijekom transfera i dezinficiranja ruku prije ulaska u vozilo.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!