Polazak
(petak) 08:00
Dužina rute
140 km
Polazna lokacija
Brod Moravice, Kolarnica
Kotizacija
75,65
Organizator kontakt
Broj pregleda
448+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Gorski kotar Bike Tour 2020.

Zeleno srce Hrvatske, Hortus Diabolicus (Vražji vrt) ili jednostavno Gorski kotar spreman je za 8. izdanje međunarodne biciklističke avanture. Gorski kotar Bike Tour će i ovog ljeta, od 17. do 19. srpnja ugostiti ljubitelje netaknute prirode, nepreglednih šumskih prostranstava, bistrih rijeka i jezera te ih povesti u nezaboravan doživljaj na 2 kotača. Kao i u predhodnih 7 puta i ove godine preko 7 gora vas očekuju najatraktivnije biciklističke dionice Gorskog kotara uz poneku novinu i naravno – brojna iznenađenja.

Rezervirajte si 3 dana, pozovite prijatelje, iznenadite sebe i kolege te se prijavite za još jedno nezaboravno iskustvo i druženje s najboljom ekipom na 2 kotača.

Ako mislite da će vam konfiguracija Gorskog kotara biti prezahtjevna, ne brinite. Pripremili smo vam i vrhunske e-bicikle!

Petak, 17.7.

Prvi dan Gorski kotar Bike Toura 2020 započinjemo u Brod Moravicama. Uz jutarnju kavu i kolače u Kolarnici, zbirci starih obrta i zanata, otkrit ćete alate koje su nekada koristili kolari, stolari, brijači, postolari, brijači i kirijaši. Ruta nas od Kolarnice najprije vodi do Kavranove stijene, a potom spušta u Kupsku dolinu, dolinu leptira. Uz Kupicu i Curak stižemo do izletišta Zeleni vir gdje ćemo zaviriti u Vražji prolaz i osvježiti se ispod 70-metarskog slapa. Slijedi “malo jači” uspon do Skrada te nešto položenija vožnja do Brod Moravica. Ukrcavamo bicikle na automobile i vozimo se do Ravne Gore i Pansiona Breza koji će nam biti baza sljedeća 2 dana. Večera i noćenje.

Dužina: 45 km
Ukupni uspon: 1200m


Subota, 18.7.

Nakon bogatog doručka, drugi dan biciklističke avanture po Gorskom kotaru započinjemo usponom prema Petehovcu s kojeg se pruža predivan pogled na Delnice, okolne vrhove sve do Alpa, a ispričat ćemo vam i ljubavnu priču o Jagodinoj stijeni. S vrha Petehovca slijedi poduži spust do Delnica, najvišeg grada u Hrvatskoj, a potom i uspon na još jedan vrh – Drgomalj. Nakon povratka u Delnice, zastat ćemo u Popovićevom mlinu i čuti zanimljivu priču o prvo električnom mlinu u Gorskom kotaru. Od Delnica nastavljamo do Kupjaka te kombinacijom asfalta, makadama i šumskih ravnogorskih zelenih staza stižemo na cilj. Večera i noćenje.

Dužina: 55 km
Ukupni uspon: 1260 m


Nedjelja, 19.7.

Treći i posljednji dan Gorski kotar Bike Toura slobodno možemo nazvati rutom 3 jezera. Nakon doručka opraštamo se od Ravne Gore i autima odlazimo do Fužina otkud nastavljamo dalje na 2 kotača. Ruta nas vodi najprije uz jezero Bajer, a potom i uz jezero Lepenica. Na Gornjem Jelenju spajamo se na originalnu trasu Lujzinske ceste koja nas vodi do Mrzlih Vodica. Nakon kraćeg predaha slijedi uzbudljiva vožnja uz istočnu obalu Lokvarskog jezera. Singletrail po brojnim rukavcima neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Pred sam kraj ture stižemo tradicionalno do kaubojskog grada Roswella. Slijedi zaslužen ručak i povratak u Fužine te rastanak do sljedeće godine.

Dužina: 40 km
Ukupni uspon: 670 m


Cijena (prijave do 1.5.):
770 kuna (s 2 noćenja)*
570 kuna (bez noćenja)

Cijena (prijave od 2.5. do 15.7.):
890 kuna (s 2 noćenja)*
690 kuna (bez noćenja)

U cijenu uključeno:
2 x polupansion u Pansionu Breza u Ravnoj Gori (*) vođenje, organizacija, GPS trag, plan trasa sa visinskim profilom, okrjepe (voće, voda, snack), 1 x lunch paket, degustacije, Cowboy Picnic, poklon iznenađenja

Sudjelovanje na Gorski kotar Bike Tour 2020. možete potvrditi isključivo putem Prijave nakon čega ćete putem e-maila dobiti sve potrebne informacije.
CIJENA NAJMA E-BIKE:

3 dana: 600 kn
2 dana: 500 kn
1 dan: 400 knSpecialized Turbo Kenevo Comp 2019 (27,5”)
– Full suspension e-bike,
– Specialized 1.2E, custom Rx Trail-tuned moto
– Specialized M1-460 baterija (oko 60 km / 1100 m)
– RockShox Yari RC 27.5″ 180 mm / FOX Van RC Coil, 216×57
– Butcher 2Bliss Ready, 27.5 x 2.6″

Vrlo robustan ebike s naoko isključivo downhill karakterom, ali isprobano na trail i dužim vožnjama s udobnošću na zavidnoj razini. Vrlo stabilan u spustevima, oprašta pogreške. Malo manje okretan na bržim singlicama zbog svoje težine, ali i to ovisi o vještini vozača.NAPOMENA:
Organizator zadržava pravo promjene ruta Toura prije starta svake etape.
Sudionici u programu sudjeluju na vlastitu odgovornost, obavezno je nošenje kacige za glavu. Na dijelu koji se vozi po prometnicama učesnici se trebaju pridržavati pravila u prometu.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!