Polazak
(nedjelja) 10:30
Dužina rute
11 km
Polazna lokacija
Križ, Trg Sv. Križa
Kotizacija
- - - -
Facebook
Broj pregleda
253+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Obiteljska Biciklijada Križ

Općina Križ u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Ivanić-Grad i potporu Vatrogasne zajednice Općine Križ, u povodu obilježavanja Dana Općine Križ, organizira Obiteljsku biciklijadu Križ 2018. u nedjelju 26.08.2018. godine.

PRIJAVE:

od 10.07. do 20.08.2018. godine na e-mail info@opcina-kriz.hr (prijavnice dostupne nawww.opcina-kriz.hr)

Na dan biciklijade
prijave i na info pultu u parku u Križu od 9 do 10 sati uz preuzimanje okrjepe za sve natjecatelje.

PROGRAM BICIKLIJADE:

START: Trg Sv. Križa u 10:30 sati
ODMOR I OSVJEŽENJE: kod društvenog doma u Konšćanima
CILJ: iza 12 sati Trg Sv. Križa, Križ

DODJELA NAGRADA ZA SUDIONIKE I DRUŽENJE

DUŽINA STAZE BICIKLIJADE: 11,3 km

STAZA BICIKLIJADE: Start je na Trgu Sv. Križa, zatim se Zagrebačkom ulicom vozi u Gornji Prnjarovec, te Donji Prnjarovec iz kojeg se vozi u pravcu naselja Konšćani. Kod društvenog doma u
Konšćanima predviđena je okrjepa. Iz Konšćana se vozi Graničarskom ulicom te se skreće u Selsku ulicu, a iz nje u Školsku ulicu u Novoselcu. Iz Školske ulice skreće se desno u Moslavačku ulicu, zatim u Kolodvorsku ulicu u Novoselcu iz koje se preko Ulice Hrvatske mladeži vozi u smjeru Industrijske ceste sve do Ulice braće Radić po kojoj se vozi u smjeru Križa do cilja na Trgu Sv. Križa.

PROPOZICIJE:

Na biciklijadi mogu sudjelovati osobe koje su se uredno i na vrijeme prijavile za sudjelovanje. Sudjelovanje na biciklijadi je dobrovoljno i svi prijavljeni sudionici voze na vlastitu odgovornost. Svi sudionici biciklijade dužni su se strogo pridržavati svih prometnih propisa, voziti isključivo desnom stranom ceste i strogo se pridržavati svih uputa policije, redara i organizatora biciklijade.

Za sve osobe mlađe od 16 godina nošenje zaštitne kacige tokom cijelog trajanja biciklijade je obvezno te bez iste neće moći startati i sudjelovati na biciklijadi. Nošenje kacige se preporučuje i ostalim sudionicima biciklijade. Djeca s navršenih 9 godina, a koja nemaju navršenih 14 godina mogu na biciklijadi sudjelovati samo u pratnji osobe koja je navršila 16 godina. Djeca mlađa od devet godina mogu sudjelovati na biciklijadi jedino uz prisustvo roditelja, a djeca mlađa od 6 godina ne mogu samostalno sudjelovati na biciklijadi, osim ako ih na svom biciklu ne vozi roditelj.

Napomena: neposredno ispred sudionika biciklijade ići će kombi organizatora koji će voditi biciklijadu i u kojem će biti osoba koja će tijekom biciklijade komunicirati sa sudionicima te ih upozoravati i usmjeravati tijekom trase (posebno na dijelu gdje staza biciklijade prelazi raskrižja i priključenja na županijske prometnice). Na začelju se vozi kombi Gradskog društva Crvenog Križa Ivanić-Grad u svrhu prijevoza okrjepe, prve pomoći i eventualnog prijevoza onih koji ne budu mogli prevesti cijelu stazu. Redarsku službu vršiti će članovi Vatrogasne zajednice Općine Križ.

NAGRADE: najmlađi sudionik i najmlađa sudionica (poklon Butiqua Hope, Križ), najstariji sudionik i najstarija sudionica (poklon bon frizerskog salona Head Office, Križ) obitelji s najviše članova-sudionika biciklijade (poklon bon boutiqua Marra).

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!