Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota) 16:00
Dužina rute
10 km
Polazna lokacija
Sarajevo, Vils
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
40+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

25. Kritična MASA Sarajeva

Tačno prije tri godine održali smo 1. KMS, evo prilike da se okupimo i istu proslavimo te nastavimo naš projekat sigurnosti biciklista.

Dođite 28.04. na Vils (kod Mosta Suade i Olge) i pridružite se 25. Kritičnoj Masi Sarajeva, kada ćemo svi zajedno u koloni jedan za drugim napraviti krug po najužem jezgru grada, nakon toga voziti i do RTV doma i vratiti se na početnu tačku, gdje ćemo se malo družiti i uživati uz proizvode naših prijatelja Dukat Fit i Sarajevski Kiseljak.

Za one koji ne znaju vozimo po propisima Zakona o bezbijednosti saobraćaja, odnosno aktivno učestvujemo u javnom prometu, ne prekidajući saobraćaj, želeći na takav način;
- skrenuti pažnju na bicikliste kao aktivne učesnike u saobraćaju,
- pokazati da nas je iz dana u dan sve više te pozvati odgovorne u lokalnim zajednicama i gradskoj upravi da nastave sa gradnjom biciklističkih saza i infrastrukture,
- edukovati sve učesnike u saobraćaju, kako pješake i vozače motornih vozila tako i nas bicikliste,
- motivisati sve one koji bi možda željeli da koriste bicikl kao prevozno sredstvo od tačke A do tačke B,
- promovisati drugačiji stil življenja i zdrav način života.

Pozovite sve prijatelje, povedite djecu te svi skupa napravimo promotivni krug po gradu i formalno otovimo biciklističku sezonu.

Za čistije i zdravije naše Sarajevo!

Partner u održavanju eventa je MUP Kantona Sarajevo, koji će nam dati policijsko obezbijeđenje i podršku tokom vožnje. Na kraju svi učesnici su dužni poštovati upute organizatora tokom same vožnje!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!