Polazak
(subota) 10:00
Dužina rute
20 km
Polazna lokacija
Mošćenička Draga, centar
Kotizacija
5,31
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
564+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Biciklijada "Putevima šparoga"

Divlja šparuga koja raste na obroncima Učke poznata je gastronomska delicija, a kvalitetu i poseban okus daje joj aerosol - kombinacija morskog i planinskog zraka). Upravo tu zeleno-plavu kombinaciju možete doživjeti na "Putevima šparoga" - rekreativnoj biciklijadi koja će se održati u subotu, 21. travnja u Mošćeničkoj Dragi u sklopu Dana šparoga u Brseču. Pokrovitelj i suorganizator biciklijade je Turistička zajednica Općine Mošćenička Draga.

I ovog puta smo pripremili 2 rute:
KRAĆA: Mošćenička Draga - Mošćenice - Sveta Jelena - Brseč - Mošćenička Draga (20 km)
DUŽA: Mošćenička Draga - Mošćenice - Sveta Jelena - trasa vodovoda - Zagore - Brseč - Mošćenička Draga - https://goo.gl/3bBAFq

Okupljanje sudionika i prijave sudionika počet će u 9:00 sati dok je zajednički start predviđen u 10:00.
Slijedi lagani uspon prema Mošćenicama i Svetoj Jeleni gdje nas očekuje prva okrjepa u konobi Slamnjaki. Nakon predaha sudionici duže rute nastavljaju trasom vodovoda, a sudionici kraće rute započinju spust prema Brseču.
U Brseču je predviđen zajednički ručak na temu "kraljice proljeća" - šparoge, nakon čega preostaje lagani spust do cilja u Mošćeničkoj Dragi.

Kotizacija koja uključuje ručak, organizaciju, vođenje i okrjepu iznosi 40,00 kuna.


NAPOMENA:
Svi sudionici biciklijade voze na vlastitu odgovornost. Dužni su poštivati prometna pravila i Zakon o sigurnosti prometa na cestama. Obavezna je kaciga i rezervna zračnica.
Organizator zadržava pravo promjene trasa, iz razloga
da promjene osiguraju sigurnost sudionika. U slučaju promjene ili dopune, svi sudionici će biti pravovremeno obaviješteni.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!