Polazak
(subota) 10:00
Trajanje
2 dana
Polazna lokacija
RSRTC Platak, kod Velikog doma na Platku
Kotizacija
46,45
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
262+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Kamenjakova goranska biciklijada 2017.

Kolovoz nam je sve bliži, a time i naše druženje na 2 kotača čabarskim krajem. I ovog ćemo se ljeta uputiti u najšumovitiji predio Hrvatske u sklopu Kamenjakove Goranske Biciklijade koja će se održati 5. i 6. kolovoza.
Za razliku od prošle godine kada smo se okupili u Tršću i istraživali sjeverni dio Gorskog kotara te dio Slovenije, ovog puta ćemo krenuti od Platka prema Tršću i sljedećeg dana se vratiti nazad. Osim ugodne i ne pretjerano zahtjevne vožnje imat ćete priliku isprobati novouređenu enduro stazu na brdu Rudnik kod Tršća ili okušati svoje penjačke sposobnosti u adrenalinskom parku Gorski Lazi. U svakom slučaju, očekuje nas biciklistički vikend prepun sadržaja i doživljaja!

Kotizacija
Cijena: 350 kuna
(uplata kotizacije do 20.7.)

Cijena: 450 kuna
(uplata kotizacije nakon 21.7.)

U cijenu uključeno:
2 vođene biciklističke ture, noćenje na bazi polupansiona, 2 ručka, degustacija autohtonih proizvoda, organizacija, GPS trag, nagrade i prigodni poklon

Sudjelovanje na Gorski kotar Bike Tour 2016. možete potvrditi isključivo putem online obrasca, nakon čega ćete putem e-maila dobiti sve potrebne informacije:

PROGRAM:
Subota 5.8.
Okupljanje sudionika kod Velikog doma na Platku od 9 do 10 sati nakon čega krećemo u smjeru Cajtiga. Nastavljamo makadamom prema Lascu i Lividragi gdje nas čeka okrjepa u obliku laganijeg ručka. Nakon predaha krećemo dalje u smjeru Medvedovog štanta gdje ćemo kratko zastati i uživati u pogledu s istoimenog vidikovca. Spuštamo se potom prema Farjevom lazu i nastavljamo prema Tršću. Poslijepodnevne sate ćemo iskoristiti za spust po novoj enduro stazi Rudnik te posjet adrenalinskom parku Gorski lazi. Nakon aktivnosti zajednička večera i noćenje u sobama Jurković.

Nedjelja 6.8.
Nakon ne baš ranog buđenja i bogatog doručka krećemo u smjeru Milanovog vrha gdje nas nakon 15-ak km čeka degustacija autohtonih vrsta sireva OPG Pintar te posjet gateru s jelenskom divljači. Nakon pauze krećemo dalje u smjeru Smrekove Drage uživajući u vožnji gustom jelovom šumom te svježem planinskom zraku. Pri tom nas očekuje i jedan poduži uspon te spust do Platka za nagradu. Na kraju ture u Velikom domu na Platku će nas dočekati sa zasluženim ručkom nakon čega ćemo se rastati do neke sljedeće prilike.

NAPOMENA:
S obzirom na to da nije organiziran transfer prtljage preporuča se da svaki sudionik ponese sa sobom što smatra da mu je potrebno. Vreća za spavanje nije potrebna jer se noći sobama sa urednom i čistom posteljinom.
Organizator zadržava pravo promjene ruta prije starta.
Sudionici u programu sudjeluju na vlastitu odgovornost, obavezno je nošenje kacige za glavu. Na dijelu koji se vozi po prometnicama učesnici se trebaju pridržavati pravila u prometu.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!