Polazak
(subota) 10:00
Dužina rute
50 km
Polazna lokacija
Malinska, mul Lastavica
Kotizacija
5,31
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
285+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Malinska HUNT 50

Malinska HUNT 50 je rekreativna biciklistička utrka u kojoj će sudionicima osim snage i kondicije itekako biti poželjno snalaženje u prostoru. Otkrivanje i svladavanje u što kraćem vremenu gotovo 50 kilometara makadama, šumskih staza i nešto malo asfalta bit će moguće samo uz pomoć GPS traga koji će prijavljeni sudionici dobiti tek 48h prije starta utrke.

UTRKA I STAZA
Start utrke je u 10:00 sati, a vremenski limit je 6 sati. Podjela ručka je predviđena od 14 sati. Trasa utrke nije označena niti je rezervirana samo za bicikliste već će sudionici morati voziti po GPS tragu koji će dobiti putem e-maila dva dana prije utrke. Prva 2 kilometra obavezna je vožnja u grupi, a nakon letećeg starta svatko vozi po svom.
Natjecatelji će nakon odvožene trase u cilju potvrditi da su vozili po zadanom tragu što znači da je obavezno snimanje GPS traga vlastite vožnje (pomoću GPS uređaja ili mobilne aplikacije).
Najbrže natjecatelje (prva 3 u ženskoj i muškoj kategoriji) očekuju i vrijedne nagrade.
U slučaju odustajanja od utrke, obavezno se javiti organizatoru pozivom ili sms-om. Pri tome organizator nije dužan organizirati prijevoz do cilja.
Prateća vozila natjecatelja na trasi nisu dopuštena. Na trasi neće biti okrjepa, ali ista prolazi naseljenim područjima s trgovinama i ugostiteljskim objektima gdje možete nadopuniti vaše zalihe.
Korištenje kratica nije dopušteno te će zbog korištenja istih natjecatelj biti diskvalificiran. Osim toga, natjecatelj će biti diskvalificiran i ako tijekom utrke prouzroči štetu na javnim ili privatnim površinama, prema drugim natjecateljima ili njihovoj opremi. Natjecatelj odgovara za sve troškove vezane za štetu koju je počinio.

Okupljanje će se održati od 8:30 do 9:45 na mulu Lastavica u centru Malinske (https://goo.gl/SqK5og).
Prije same utrke sa svim sudionicima bit će održan kratki briefing (9:50)
Ukoliko dolazite osobnim vozilom slobodno možete parkirati na parkiralištu Markat (https://goo.gl/PyaZlS)

Svaki sudionik utrke od opreme mora imati tehnički ispravan (MTB) bicikl, kacigu, aplikaciju ili uređaj za snimanje vlastitog GPS traga, mobitel s brojem koji je evidentiran kod organizatora, upisani telefonski broj organizatora, komplet prve pomoći (NIJE OBAVEZNO, ALI JE PREPORUČLJIVO).

Kotizacija za utrku iznosi 40 kuna te uključuje ručak, organizaciju utrke i nagrade.

S obzirom na to da se dio utrke odvija po prometnicama svaki je sudionik dužan voziti uz desni rub iste, poštivati prometna pravila i Zakon o sigurnosti prometa. Sudionici mogu na trasi susresti motorna vozila, bicikliste, pješake i životinje te zbog toga valja biti dodatno oprezan.
Prilikom prijave sudionik je svojim potpisom suglasan da sudjeluje na vlastitu odgovornost, da je upoznat sa svim rizicima i fizičkim ozljedama te da se odriče svakog prenošenja odgovornosti na organizatora utrke ili treće pravne i fizičke osobe.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!