Polazak
(subota) 07:00
Trajanje
2 dana
Dužina rute
130 km
Polazna lokacija
Rijeka, parkiralište ispred Decathlona (Škurinje)
Kotizacija
59,73
Organizator kontakt
Broj pregleda
157+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

4 Islands Intro Weekend 2017.

Kvarnerski otoci Krk, Rab, Cres i Lošinj i ovog će travnja ugostiti jedinstvenu brdsko biciklističku utrku Mitas 4 Islands MTB Stage Race. Njene trase prolaze tik uz more, penju se na vrhove s kojih se pružaju pogledi koji oduzimaju dah i prolaze kroz mjesta stara preko tisuću godina. Dovoljno razloga da ih upoznamo i da u njima uživamo u nenatjecateljskom ritmu. Iz tog razloga vas pozivamo 25. i 26. ožujka da nam se pridružite na vožnji po prve dvije etape utrke Mitas 4 Islands. Provedite vikend na Krku i Rabu uživajući u vrhunskoj MTB avanturi s provjerenom ekipom i licenciranim vodičima te provjerite možete li odoljeti iskušenju otočnih izazova.

Subota, 25.3.
Okupljanje sudionika na parkiralištu ispred Decathlona (Škurinje). Polazak 7:00 u smjeru Krka. Dolazak u Punat otkud ćemo krenuti trasom prema Vrbniku uz brojne suhozide, maslinike i poglede na Puntarsku Dragu. Od Vrbnika slijedi vrlo atraktivan dio kroz kanjon Vele Rike do Baške nakon čega se uzdižemo do Mjesečevog platoa. Slijedi uspon do Treskavca i vrlo zanimljiv spust u Punat. Nakon što nadomjestimo izgubljene kalorije, ukrcavamo bicikle na kombi i krećemo prema Valbiski gdje nas čeka trajekt za Lopar gdje ćemo prenoćiti.
Dužina: oko 65 km
Ukupni uspon: 1500 m

Nedjelja, 26.3.
Drugi dio naše MTB avanture rezerviran je za otok Rab. Kao i na samoj utrci krećemo iz Lopara prema Supetarskoj Dragi te nastavljamo u smjeru grada Raba. Do poluotoka Frkanj ćemo uživati po skrivenim stazicama te nastaviti kroz šumu Dundo do Kampora. Nakon još jednog zahtjevnijeg uspona turu ćemo zaključiti na najbolji mogući način – spustom po Premužićevoj stazi s najljepšim pogledom prema Loparu. Nakon tuširanja i zasluženog obroka čekamo večernji trajekt kojim ćemo se vratiti na Krk i produžiti prema Rijeci. Povratak u večernjim satima.
Dužina: oko 65 km
Ukupni uspon: 1100 m

Info

Cijena: 450 kuna

U cijenu uključeno:
– prijevoz putnika i bicikala,
– licencirani biciklistički vodič
– organizaciju putovanja
– osiguranje jamčevine
– osiguranje od odgovornosti

U cijenu nije uključeno:
– smještaj
– obroci
– karta za trajekt ( 2 x 31 kn)
– putno osiguranje

Sudjelovanje na 4 Islands Intro Weekendu možete potvrditi isključivo putem Rezervacije nakon čega ćete putem e-maila dobiti sve potrebne informacije.

Minimalan broj putnika: 4

NAPOMENA:
Organizator zadržava pravo promjene ruta prije starta svake etape.
Sudionici u programu sudjeluju na vlastitu odgovornost, obavezno je nošenje kacige za glavu. Na dijelu koji se vozi po prometnicama sudionici se trebaju pridržavati pravila u prometu

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!