Polazak
(petak) 10:00
Trajanje
3 dana
Dužina rute
170 km
Polazna lokacija
Fužine, centar
Kotizacija
65,03
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
890+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Gorski kotar Bike Tour 2017. UPDATE!

Spremni za još jednu biciklističku avanturu Gorskim kotarom?

3 dana uživanja Zelenim srcem Hrvatske uz izvrsnu ekipu i pravu zabavu?

Od 14. do 16. srpnja očekuje nas još jedan Gorski kotar Bike Tour 2017.

I ove ćemo godine istražiti skrivene kutke Hortusa Diabolicusa, prisjetiti se davno zaboravljenih vremena i degustirati vrhunske goranske delicije.

Winnetou, Frankopani, šumsko voće...samo su neki od pojmova koje ćemo dotaknuti ovog srpnja!


Petak, 14.7. – Ruta Winnetou

Prvi dan Gorski kotar Bike Toura 2017 započinjemo u Fužinama. Jutarnja kava i štrudla bit će dovoljan poticaj za start u 10 sati na uzbudljivu rutu Winnetou što znači da ćemo obići nekoliko lokacija na kojoj je snimljen novi nastavak popularnog serijala iz 70-ih. Ruta nas od Fužina vodi u smjeru Mrzle Vodice i Lokava gdje ćemo nakon obilaska atraktivne, ali ne pretjerano zahtjevne XC staze BOJ, stići do dobro nam znanog gospodina Arbanasa i jjegovih nadaleko poznatih likera od šumskih plodova. Nastavljamo prema Rosswelu – pravom kaubojskom gradu gdje ćemo se poput pravih jahača okrjepiti kaubojskom užinom. Slijedi nam spust u Fužine, uz eventualni uspon na Preradovićev vrh s kojeg se pruža najljepši pogled na jezero Bajer. U Fužinama završavamo rutu i vlastitim vozilima odlazimo u Staru Sušicu gdje nas čeka večera i noćenje.

Dužina: 40 – 50 km
Ukupni uspon: 900m


Subota, 15.7. – Ruta Plodova gorja

Nakon bogatog doručka, drugog dana biciklističke avanture po Gorskom kotaru krećemo na rutu Plodova gorja. Iz Stare Sušice se najprije uspinjemo prema Javorovoj kosi da bi nakon kraćeg silaska krenuli u osvajanje još jednog vrha – Skradskog vrha i nezaobilaznog vidikovca na Kavranovoj stijeni gdje ćemo kratko predahnuti. Od Skrada nastavljamo preko Kupjaka prema Petehovcu i još jednom vrhu – Štimčevom s kojeg se pruža predivna panorama na Delnice, Risnjak i slovenske Alpe. Pedalirati kroz Gorski kotar, a ne posjetiti najviše naselje u Hrvatskoj te degustirati izvrsnu štrudlu od šumskih plodova bila bi prava šteta. Begovo Razdolje (1078 m) bit će četvrti vrh tog dana nakon čega slijedi spust prema Ravnoj Gori i dvorcu Stara Sušica gdje nas čeka zasluženi obrok i jedno večernje iznenađenje. Noćenje.

Dužina: 60 – 70 km
Ukupni uspon: 1250 m


Nedjelja, 16.7. – Ruta Frankopana

Trećeg i posljednjeg dana Gorski kotar Bike Toura očekuje nas ruta Frankopana – najmoćnije hrvatske obitelji srednjeg vijeka. Nakon doručka vlastitim vozilima ćemo se spustiti do kanjon Kamačnik od kud ćemo na 2 kotača krenuti kroz Vrbovsko u smjeru i Litorića. Gustu šumu i debeli hlad uskoro će zamijeniti pogled na Kupu i Kupsku dolinu s Orlove stijene. Nakon predaha nastavljamo trasom Goranske biciklističke transverzale prema Plemenitašu, a potom i Lukovdolu – rodnom mjestu Ivana Gorana Kovačića. Krivudava cestica kroz voćnjake i pašnjake dovest će nas do, iako zapuštenog, još uvijek dovoljno impozantnog frankopanskog dvorca u Severinu na Kupi. Kratki predah i okrjepa te nastavak vožnje prema Vrbovskom i Kamačniku. Zaslužen ručak, podjela nagrada i rastanak…do Gorski kotar Bike Toura 2018.

Dužina: 55 km
Ukupni uspon: 910 m


Cijena (prijave do 1.6.):
650 kuna (s 2 noćenja)*
490 kuna (bez noćenja)

Cijena (prijave od 1.6. do 11.7.):
750 kuna (s 2 noćenja)*
590 kuna (bez noćenja)

U cijenu uključeno:
2 noćenja s doručkom u Planinarskom domu Stara Sušica(*), majica, vođenje, organizacija, GPS trag, plan trasa sa visinskim profilom, obrok nakon svake etape, okrjepe (voće, voda, snack), 1 x lunch paket, degustacije, Cowboy Picnic, nagrade

Sudjelovanje na Gorski kotar Bike Tour 2017. možete potvrditi isključivo putem online Prijave nakon čega ćete putem e-maila dobiti sve potrebne informacije.NAPOMENA:
Organizator zadržava pravo promjene ruta Toura prije starta svake etape.
Sudionici u programu sudjeluju na vlastitu odgovornost, obavezno je nošenje kacige za glavu. Na dijelu koji se vozi po prometnicama učesnici se trebaju pridržavati pravila u prometu.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!