Sa datumom 27.5.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom biti će omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota) 17:00
Dužina rute
10 km
Polazna lokacija
Sarajevo, ispred Al Shidy centra
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
8+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

20. Kritična Masa Sarajeva

evo već smo na Kritičnoj Masi br. 20, jedan mali jubilej. Nadamo se da će to biti dovoljan razlog da se u subotu okupimo u što većem broju ispred Al Shidy centra i zajednički uživamo u vožnji gradskim ulicama, kao i da skenemo pažnju na nas kao aktivne učesnike u saobraćaju.

Okupljanje je već od 16:30h, a polazak na dogovorenu rutu uz pratnju vozila MUP-a je 17h.

Ovu KMS ćemo posvetiti vožnji po opštinama Centar i Stari Grad kao jedinim opštinama koje ne rade ništa na izgradnji biciklističkih staza.

Iz ove dvije opštine ne pokušavaju za nas uraditi ništa pa ni u predizbornoj kampanji :).

Ali zato smo mi tu da se borimo za ono što bi nam trebalo pripadati, a to su biciklističke staze po kojima bi se bezbijedno prevozili.

Vidimo se u zakazano vrijem, naravno kao uvijek na KM nema registracije, mogu doći svi od 8 do 88, djeca ispod 12 godina trebaju doći sa roditeljima, a kacige ponijeti po mogučnosti bez obzira na pratnju policije.

Ruta kretanja:
SSC-ul.Hiseta-ul.Obala Kulina Bana-Vijećnica-ul.MulaMustafe Bašeskije-ul. Titova-ul.Zmaja od Bosne-na Pofalicima lijevo i ulazimo u Vilsonovo šetalište te nazad pred SSC.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!