Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota) 15:00
Dužina rute
10 km
Polazna lokacija
Sarajevo, ispred Sarajevo City Centra
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
27+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

12. Kritična Masa Sarajeva

Dragi biciklisti Sarajeva,

evo bliži se i 12-a KMS, nekako brzo prođe ovih mjesec dana od poslednjeg okupljanja. Bilo je upita u pp. da se opet vozi na petnaestodnevnoj razini, ali malo je to sada i nerealno obzirom da je već pao prvi snijeg i da će biti prilično hladno. Bitno je održati kontinuitet i kroz vožnju te medijsku podršku skrenuti pažnju na nas kao aktivne učesnike u saobraćaju.

Okupljanje je kao i zadnji put ispred SSCa (Sarajevo City Centre) 28.11.2015.g u subotu od 14:30h, a na vožnju i krug po gradskim ulicam krećemo u 15h.

Bez obzira na pratnju MUP-a, BiHAMKA i Sarajevo osiguranja, prije svega zbog našeg cilja za primjenom zakonskih propisa i normi i za bicikliste, bilo bi dobro da svi koji imaju rasvjetu, istu postave na bicikl, a i sa druge strane u to doba je već i tmurno.

Ruta 12 KMS: Polazak ispred platoa SCC-a, ulicom Vrbanja, preko mosta Suade i Olge, desno Zagrebačkom ulicom, kroz Grbavičku, zatim Zvorničkom ulicom, pored stadiona Grbavica, desno na M5 cestu prema Malti, skretanje lijevo u ul. Azize Šaćirbegović, kroz ul. Milana Preloga, zatim preko Malezijskog mosta, uključenje na ul. Bulevar Meše Selimović, skretanje desno na Malti i ulicom prema Vilsonovom šetalištu te na kraju ponovno uključenje na ulicu Vrbanja i dolazak na početnu tačku ispred SCC-a.

KMS će se otkazati samo u slučaju da budu velike padavine pa da ne bi u pitanje dovodili sigurnost odnosno zdravstveno stanje učesnika.

Vidimo se!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!