Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(petak) 18:30
Polazna lokacija
Sarajevo, ispred Zemaljakog muzeja
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
35+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

7. Kritična Masa Sarajeva

dragi biciklisti Sarajeva želimo vas obavijestiti da okupljanje "Sedme Kritične Mase Sarajeva" pomjeramo na lokaciju ispred ZEMALJSKOG MUZEJA u isto vrijeme od 18h do 18-30h dana 07.08. kada polazimo u zajedničku vožnju po gradu pod nazivom JA SAM MUZEJ.

Ovim putem biciklisti okupljanjem i polaskom ispred muzeja daju podršku njegovim uposlenicima za hitno riješavanje situacije u kojoj se nalazi Zemaljski muzej.

Organizator Kritične Mase, TREK Team Sarajevo se dogovorio sa uposlenicim Zemaljskog muzeja kao i Agencijom Akcija Sarajeva da zajedničkim okupljanjem pošalju poruku da je i ova populacija uz njih, da nam treba pod hitno muzeja i da se MORA nači riješenje za egzistiranje istog.

Molimo Vas da dođete u što većem broju, da pozovete sve bajkere te da podržimo naš muzej. Ruta ostaje ista.

JA SAM MUZEJ - KRITIČNA MASA JE UZ MUZEJ!!!!

Ruta kretanja: SCC - ul. Hiseta, na Skenderiji lijevo prema Alipašinoj ulici, bivša USA ambasada pa desno na ulicu Koševo, zatim uključenje na ul. Maršala Tita, ul.Zmaja od Bosne, desno skretanje na Socijalnom u ul. Ložionička pa lijevo na semaforu u ul. Envera Šehovića, prelazak preko raskrsnice na Malti i lijeva ulica uz Miljacku kroz Vilsonovo šetalište te na kraju na vračanje na polaznu tačku ispred SCCa.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!