Polazak
(ponedjeljak) 06:00
Trajanje
6 dana
Dužina rute
962 km
Polazna lokacija
Zagreb (grad), Hostel Ravnice
Kotizacija
- - - -
Broj pregleda
427+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Sava tour 2015.

Tako će proslava Dana Save ove godine uključiti i 962 km dugačku biciklističku turu koja će ići od izvora rijeke Save u Kranjskoj Gori (SL) prolazeći kroz četiri savske države sve do njezina ušća u Beogradu (RS). Planirano je da tura traje devet dana, uključujući stajanja (noćenja) u sedam gradova uz rijeku, gdje će se u suradnji s lokalnim zajednicama organizirati prigodni javni događaji koji će biti i medijski popraćeni. Ključnu grupu, će činiti šest iskusnih biciklistica i biciklista iz sve četiri države koji će biciklirati cijelom rutom, u organizaciji i pod pokroviteljstvom Savske komisije.

Očekuje se da će se ključnoj grupi na pojedinim etapama pridružiti i biciklisti iz lokalnih klubova, javne osobe i ostali građani, ovisno o interesu gradova, turističkih zajednica i ostalih da se uključe u ovaj jedinstveni projekt na način da organiziraju biciklijade koja bi se priključila ključnoj grupi, odnosno doček ključne skupine biciklista uz mogućnost organizacije prigodnih programa (prezentacija, promocija, kulturno zabavni program), o čemu će javnost biti pravodobno informirana.

Kako je biciklizam brzo rastući segment turizma i kako broj biciklističkih turističkih putovanja raste iz godine u godinu, Biciklistička tura Sava 2015. može uvelike pridonijeti razvoju turizma u savskoj regiji. Ključna grupa biciklista o ovom će poduhvatu pisati blogove, dijeliti svoja iskustva te objavljivati fotografije krajolika i gradova uz rijeku. Cijela savska regija može imati izuzetnu dobit od ovog jedinstvenog načina putovanja kroz regiju.

Napomena za sve sudionike: sudjelovanje na Biciklističkoj demo turi Sava 2015. dobrovoljno je i na vlastitu odgovornost. Savska komisija ne odgovara za ozljede ili štetu koju biciklisti nanesu sebi ili trećim osobama.

Upute za vožnju: Tijekom vožnje poštujte ostale sudionike, pješake i vozače odnosno sve sudionike u prometu. Pridržavajte se prometnih pravila i znakova. Nemojte voziti velikom brzinom i budite oprezni na križanjima i zavojima. Koristite biciklističku kacigu, zvonce i rasvjetu (u slučaju mraka). Pazite na svoju sigurnost i sigurnost ostalih sudionika.

ruta:
1.dan - Zelenci-K.Gora-Bled-Bohinj
2.dan - Bohinj-Kranj-Ljubljana-Sevnica-Krško-Slani Dol
3.dan - Slani dol-Zgb-Jarun-Bundek 1.6.2015.
4.dan - Zgb.-Sisak-Lonja
5.dan - Lonja-Jasenovac-Gradiška-Bardača
6.dan - Bardača-Gradiška-Orubica-Batrina-Kobaš-Sijekovac-Sl.Brod
7.dan - Sl.Brod-Bos.Brod-Šamac -Brčko
8.dan - Brčko-Bijeljina-Sremska Rača-Sremska Mitrovica-Zasavica
9.dan - Zasavica-Boljevci-BG

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!