Polazak
(subota) 10:00
Dužina rute
38 km
Polazna lokacija
Senj, centar
Kotizacija
13,27
Organizator kontakt
Broj pregleda
2233+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

13. Uspon na Zavižan 2015.

Pozivamo sve zainteresirane ljubitelje vožnje biciklom da sudjeluju na biciklističkoj utrci 13. Uspon na Zavižan 2015. (od 0 do 1594 m n.v.) koja će se održati dana 20. lipnja 2015. godine (subota) u organizaciji JU NP Sjeverni Velebit, BBK Senj, TZ Grada Senja i JU PP Velebit.

Ovisno o tjelesnoj pripremljenosti sudionika, start br. 1 je na 0 m n.v. u Senju, a start br. 2 u Oltarima, na 940 m n.v. Staza je dugačka 38 km, start je na Jadranskoj magistrali u centru Senja, a zatim ide magistralom južno pa nakon 1 km skreće lijevo na brdo Trbušnjak, te se penje prema selu Rončević Dolac (6 km od starta). Navedeni dio utrke je asfaltna cesta, a zbog naglog uspona je prilično zahtjevan za vožnju. Na 10 km od starta (1 km iza sela Nekići) trasa utrke skreće lijevo prema Oltarima. Taj dio staze je uglavnom makadamska cesta, s 2,5 km asfaltirane ceste prije Oltara. Od Oltara (start br. 2), staza prvih 250 m ide asfaltiranom županijskom cestom prema Krasnu, nakon čega se skreće desno na asfaltirani put prema Nacionalnom parku Sjeverni Velebit (oko 7,5 km), a potom od Babić Siče je makadamski put (oko 9 km), sve do posljednjih 650 m uspona asfaltiranom cestom do Planinarskog doma Zavižan gdje je cilj utrke.

Okrijepne stanice: Nekići, Oltari (skretanje prema NP Sjeverni Velebit) i Babić Siča (ulaz u NP).

Program utrke:

8,00 -9,45 sati: Start broj 1 – Senj, (centar, Jadranska magistrala) - registracija sudionika i uplata startnine
9,50 sati: Senj - svečano otvaranje utrke
10,00 sati: Start broj 1 - Senj (0 m n.v., dužina staze 38 km)
9,00 - 10,15 sati: Start broj 2 – Oltari, (cca 1 km od Oltara prema NP Sjeverni Velebit) – registracija sudionika i uplata startnine
10,30 sati: Start broj 2 - Oltari (950 m n.v., dužina staze 17 km)
od 13,00 sati - planinarski ručak (grah) na Zavižanu, te proglašenje pobjednika s dodjelom
nagrada

Startnina:

Startnina iznosi 100,00 kn.

Startnina uključuje majicu, prijevoz prtljage za sudionike, okrjepu tijekom vožnje, pratnju sanitetskog vozila s liječnikom, ulaz u NP za sudionike (pratnja plaća ulaznicu s popustom), planinarski ručak (grah) na Zavižanu.

Nagrade:

Pojedinačno prve tri biciklistice i prva tri biciklista s oba starta.

Prijave:
Isključivo on-line prijave na web stranici JU NP Sjeverni Velebit (on-line prijave se otvaraju 20.05.2015. god.).Posebne napomene !!!


- BICIKLISTIČKA KACIGA OBAVEZNA

- Organizatori se obavezuju osigurati stazu i sve ostale uvjete zaključno do 15,00 sati. Svi sudionici koji budu zaostali na stazi nakon navedenog vremena bit će isključeni iz rezultata.

- S obzirom na vremenske prilike (planinski uvjeti) i karakteristike terena, sudionicima utrke se preporučuje ponijeti kremu za zaštitu od sunca, prikladnu vjetrovku za slučaj kiše ili vjetra, kao i priručni biciklistički alat, pumpu, rezervne zračnice i dr..

- Organizatori osiguravaju i pratnju sanitetskog vozila s liječnikom

- Sudionici utrke voze na vlastitu odgovornost i organizatori ne odgovaraju za štetu koju biciklist nanese sebi ili trećoj osobi. Mlađi od 15 godina ne mogu sudjelovati na utrci bez pismenog odobrenja roditelja.

- Prijevoz na start br.2 Oltari sudionici i pratnja osiguravaju sami.

- Cijela staza je označena strelicama (poglavito na svim skretanjima).

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!