Polazak
(subota) 16:30
Dužina rute
7 km
Polazna lokacija
Beograd, Trg Republike
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
25+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

47. Beogradska Kritična masa

Status kvo se nastavlja. Predlagač Nacrta zakona želi da obuče Beograd u prsluke.
Kada budete išli na Adu posle posla moraćete da nosite reflektujući prsluk, osim ako ne znate neki način da se teleportujete do biciklističke staze. Kada budete predveče išli sa vašim prijateljima ili detetom do Zemunskog keja, moraćete da ponesete i reflektujuće prsluke, ako vas uhvati mrak. Idete do grada uveče? Ne zaboravite reflektujući prsluk, jer bahati taksisti vas neće videti, dok voze 30 preko ograničenja. Biće da se ovde umesto izvora problema bavimo njegovim posledicama.

Dragi članovi Radne grupe, obuzdajte bahate taksiste i vozače, definišite standarde za svetla i katadioptere. Nemojte davati izgovore onima koji nemaju osnovno kućno vaspitanje, pa se tako ponašaju i na ulici, već ih sa iste sklonite.

A dragi biciklisti, mi se vidimo ove subote ponovo, ponesite svi po neki transparent, da kažemo predlagačima ovog reflektujućeg zakona šta mislimo o njihovom predlogu. I naravno, ne zaboravite na obavezna svetla na bašem biciklu, prednje belo i zadnje crveno!

Vidimo se na Trgu republike u 16:30, a u vožnju krećemo u 17h, kao i uvek.

Ruta 47. Kritične mase u Beogradu: http://ridewithgps.com/routes/7070457


IBikeBelgrade će i ovoga puta pružiti podršku tako što će besplatno iznajmiti bicikle svima onima koji bi želeli da dođu na Kritičnu masu, a nemaju bicikl. Možete doći u subotu, najkasnije do 16h ispred kancelarije udruženja UG Ulice za bicikliste, Svetozara Radića 3. Vidimo se!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!