Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(srijeda) 09:00
Dužina rute
720 km
Polazna lokacija
Ilok, centar grada
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
511+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Projekt „Zajedno možemo“

Prije svega, naglasio bih da mi se projektu „Zajedno možemo“ može priključiti svatko tko ima dobru volju, bicikl, nešto slobodnog vremena i želju za druženjem. Projekt je humanitarno-putopisnog karaktera, s ciljem prikupljanja foto i video materijala kojeg ću krajem godine prezentirati kroz knjigu i kratak dokumentarac. Zamolio bih svakoga tko se priključi projektu da, ukoliko je u mogućnosti, odvoji nekakva minimalna sredstva za kupnju majice s logom projekta, a sav novac biti će uplaćen udruzi „Duga“, za osobe s posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju. Znam da je kriza i da nije baš bajno stanje, ali nekih 50-ak kuna se može odvojiti. Ako skupljate svaki dan jednu kunu do 1. travnja se može skupiti. Naravno, sve će biti javno objavljeno, znat će se koliko je bilo majica i koliko je uplaćeno na račun mojih mališana. Ukoliko je netko zainteresiran kupiti majicu, ali nije u mogućnosti voziti, može mi se slobodno javiti. Nešto majica ću nositi sa sobom, nešto će biti u Giantu u Zagrebu, a u dogledno vrijeme ću objaviti i ostala mjesta gdje se majice mogu pokupiti.

Što se tiče dionice, krećem od Iloka prema Zagrebu. Rutu sam postavio tako da uglavnom vozim(o) po brdima, tako da pokažem da Slavonija i nije baš tako ravna

Pokrio sam sve velike gradove, u svakom ćemo se zaustaviti negdje na cugi, malo podružiti, popričati o putovanjima, biciklima, knjigama, planovima za buduća putovanja (i ono veliko oko svijeta) i svemu ostalom što vam padne na pamet.

Tko bude zainteresiran, može voziti i Mrc'nu, naravno, ako ja mogu voziti njegov bicikl.

Na Google Maps sam napravio cijelu rutu, podijelio ju po danima, iako će cijela dionica biti nešto duža. Ne želim „trčati“ i brzo odvoziti ovu dionicu, kao ni ostale, tako da će ova dionica trajati otprilike 13 dana.

Za prijavu sudjelovanja u projektu dovoljno je javiti se par dana ranije. Naravno, ako se netko taj dan pridruži neću ga odbiti, ali molio bih vas da mi par dana prije javite, čisto kako bih se mogao organizirati i ponijeti dovoljan broj majica.

Ukoliko sam nešto zaboravio, slobodno pitajte. Narednih dana objavit ću i ostale dionice, točno ovako kroz album.

Previše godina putovao sam vani i pisao o tome, sad je red da napravimo dobar projekt po Hrvatskoj. Na mnogim predavanjima sam pričao kako se pripremiti za ovakvo ili slično putovanje. Sad imate svi, ali doslovno svi priliku osjetiti kako je to napraviti ovaj, vjerujte mi, nimalo težak korak i uživati u putovanju, bicikliranju, spavanju na otvorenom, kombiniranju što i gdje jesti, koliko opreme ponijeti i svemu ostalom što cesta može pružiti.

Mislim da nas kroz ova dva mjeseca čeka odličan provod, super druženje i ujedno ćemo napraviti i dobru stvar za moje klince.

P.S. Jako, jako sam nestrpljiv i jedva čekam krenuti u ovo grin emoticon

Google Maps: http://goo.gl/sXrY3H
Trajanje dionice – 13 dana
1.) Ilok – Osijek – 120 km – http://goo.gl/2XPgbh
2.) Osijek – Sovsko jezero 120 km – http://goo.gl/fxdNOn
3.) Sovsko jezero – Slavonski Brod – 40 km – http://goo.gl/afRXLU
4.) Slavonski Brod – Orahovica – 63 km – http://goo.gl/LOs7PA
5.) Orahovica – Požega – 60 km – http://goo.gl/93xs4R
6.) Požega – Garešnica – 100 km – http://goo.gl/s76qyV
7.) Garešnica – Bjelovar – 117 km – http://goo.gl/L9Ui9I
8.) Bjelovar – Čakovec – 89 km – http://goo.gl/PfbvND
9.) Čakovec – Zagreb – 119 km – http://goo.gl/BjvRUl

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!