Polazak
(subota) 17:00
Dužina rute
5 km
Polazna lokacija
Beograd, Trg Republike
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
51+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

46. Beogradska Kritična masa

Biciklisti i biciklistkinje, dođite u subotu ispravno osvetljeni, da se naša svetla vide daleko. Nećemo obavezne reflektujuće prsluke, već obavezno bočno rastojanje prilikom preticanja biciklista, zone usporenog saobraćaja, kontrasmer za bicikliste u jednosmernim ulicama, 'bajk boks' i naravno biciklističke staze. I da podsetimo sve bicikliste, a posebno one koji meru ne poštuju, SVETLA su ZAKON!!

Član 81. stav 5. ZOBS glasi: "Prilikom kretanja noću i u uslovima smanjene vidljivosti bicikl mora imati upaljeno jedno belo svetlo na prednjoj strani i jedno crveno svetlo na zadnjoj strani".

Vidimo se na Trgu republike u 16:30, a u vožnju krećemo u 17h, kao i uvek.

Ruta 46. Kritične mase u Beogradu: http://ridewithgps.com/routes/6880149
Kritična masa je zajednička biciklistička vožnja koja se odvija u preko 300 gradova sveta, sa ciljem skretanja pažnje na probleme sa kojima se biciklisti i biciklistkinje susreću u saobraćaju. U Beogradu, održava se svake poslednje subote u mesecu sa početkom u 17h sa Trga Republike.IBikeBelgrade će i ovoga puta pružiti podršku tako što će besplatno iznajmiti bicikle svima onima koji bi želeli da dođu na Kritičnu masu, a nemaju bicikl. Možete doći u subotu, najkasnije do 16h ispred kancelarije udruženja UG Ulice za bicikliste, Svetozara Radića 3. Vidimo se!

Utisci sa javne rasprave povodom Nacrta zakona o izmenama i dopunama zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima: http://goo.gl/hkhrZT

Argumenti biciklista protiv obaveze nošenja reflektujućeg prsluka: http://goo.gl/SsXufm

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!