Polazak
(nedjelja) 11:00
Dužina rute
35 km
Polazna lokacija
Umag, Nova obala
Kotizacija
5,31
Organizator kontakt
Broj pregleda
453+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Umag Bike 2015.

Umag Bike jedna je u nizu proljetnih rekreativnih vožnji što se biciklistima nude u sjeverozapadnoj Istri, pouzdanoj destinaciji aktivnog odmora. Za one koji žele krenuti putevima sporta i uživati u ljepotama očuvane prirode, Umag Bike pravi je odabir za travanjsku avanturu.

Polazak je u 11.00 sati s Nove obale u Umagu. Staza vodi uz more na sjever - u turističko naselje Katoro, a nakon toga i uz golfsko igralište na Crvenom vrhu. Slijedi uspon na omanji brežuljak Sveti Petar s kojeg puca prekrasan pogled na Savudrijsku valu, nastavlja se dalje šumskim putevima i Parenzanom do hotela Mulino odakle se u povratku možete po vlastitom izboru natjecati na kratkoj utrci dužine 4km do Kanegre trasom Parenzane u muškoj ili ženskoj konkurenciji. Nakon utrke povratak u Umag kroz naselja Valica, Galići i Murine.

Kružna ruta duga je 35 kilometara i sastavljena je od šumskih puteljaka te asfaltnih i makadamskih dionica. Jednim dijelom vodi i trasom stare željezničke pruge Parenzane, koja je danas preuređena u pješačko-biciklističku stazu, sloveći za jednu od najvećih atrakcija istarskog poluotoka.

Startnina je 40 kuna te pokriva poklone za sudionike, okrjepu na stazi i zajednički ručak po povratku biciklista na cilj, oko 15 sati. Pozvani su svi koji žele provesti ugodan dan na svježem zraku i uživati u sportskim blagodatima sjeverozapadne Istre, a kroz nezaboravnu odiseju zelenim i plavim krajolicima ove regije.

Umag Bike dio je bogatog programa Sajma sporta i slobodnog vremena koji se u Umagu održava od 25. do 27. travnja. Sajam će okupiti izlagače sportske opreme te biti pozornica brojnim natjecanjima, potvrđujući sjeverozapadnu Istru kao vodeću hrvatsku regiju u domeni sportskog turizma.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!