Polazak
(subota) 17:00
Dužina rute
16 km
Polazna lokacija
Beograd, Trg Republike
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
43+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

45. Beogradska Kritična masa

Drugari, bliži se još jedna poslednja subota u mesecu, rezervisana za Kritičnu masu, kako ste i navikli. :)

Pridružite nam se u vožnji do Pupinovog mosta kako bismo postavili adekvatnu signalizaciju za najbesmisleniju biciklističku stazu na svetu - stazu koja vodi Nigde. Da, dobro ste pročitali, a i imali priliku da u medijima vidite najnoviji biser biciklističke infrastrukture, stazu koja vodi u sred ničega kojom nigde nećete stići. Dobili smo odgovor je da je tu planirana raskrsnica, ali raskrsnica nije izgrađena! Gradske vlasti nas uveravaju da će se staza nastaviti, ali ne znaju ni kad ni kuda, jer važećeg plana nema. Zahtevamo odgovor na ova pitanja! Zato dođite na Kritičnu masu jer dužnost nam je da reagujemo na ovoliku količinu besmisla i apsurda za koji niko opet neće odgovarati, da im pokažemo da nas ima, i da znaju da pratimo šta rade!

Vidimo se na Trgu republike u 16:30, a u vožnju krećemo u 17h, kao i uvek. Oni kojima je predaleko da voze do Pupinovog mosta mogu se isključiti i sačekati nas u ZMUC-u na Zemunskom keju, gde ćemo se svi okupiti posle vožnje na čajanci, premda verujemo da ćete izdržati i doći uprkos najavljenoj hladnoći u što većem broju, jer je ovo stvar koja se tiče svih nas. Širi dalje...

Ruta 45. Kritične mase: http://ridewithgps.com/routes/6668075

IBikeBelgrade će i ovoga puta pružiti podršku tako što će besplatno iznajmiti bicikle svima onima koji bi želeli da dođu na Kritičnu masu, a nemaju bicikl.
Možete doći u subotu, najkasnije do 16h ispred kancelarije udruženja UG Ulice za bicikliste, Svetozara Radića 3. Vidimo se!

Kritična masa je zajednička biciklistička vožnja koja se odvija u preko 300 gradova sveta, sa ciljem skretanja pažnje na probleme sa kojima se biciklisti i biciklistkinje susreću u saobraćaju. U Beogradu, održava se svake poslednje subote u mesecu sa početkom u 17h sa Trga Republike.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!