Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota) 08:30
Dužina rute
25 km
Polazna lokacija
Zagreb, Mihaljevac
Kotizacija
30 kn
Broj pregleda
198+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

No pedalling pleasure

Kreće se u 8.30 s Mihaljevca gdje treba doći biciklom. Do Snježne kraljice gdje startamo, bicikli se prebacuju autom a ljudi ZET-ovim busom. Vozimo od Snježne kraljice do Glavice po makadamu i dijelom planinarskim stazama a nakon pauze za ručak spuštamo se Zelenom magistralom (asfalt) do Gajnica od kuda svatko odlazi svojoj kući. Ukupno cca 25 km od čega cca 8 km kroz šumu.

MTB bicikl i kaciga, te donacija 30 kn su obavezni. Autobusna karta nije uračunata u cijenu.

Prijave do četvrtka 15.10.

VAŽNO!
Prema pravilima Udruge sudjelovati mogu samo članovi. Za sve ostale OBAVEZAN je dolazak na sastanak u četvrtak 16.10. u pivnicu Medvedgrad u Adžijinoj 16 od 20.30 na dalje


18.10. „No pedalling pleasure“ – lagana vožnja hrptom Sljemena do Glavice namijenjena onima koji imaju bicikl, ali uglavnom skuplja prašinu u podrumu.

Izlet je zamišljen kao lagana vožnja hrptom Sljemena. Namijenjen je svima onima koji su poželjeli provozati se po Sljemenu, ali nisu bili dovoljno hrabri potegnuti do vrha na biciklu. Ovaj izlet omogućuje upravo to bez 2 sata guslanja do vrha i ispuštanja duše pritom ;) Vozi se nizbrdo tako da gotovo uopće nije potrebno pedalirati! Najveći napor bit će kočenje, ali i ono će biti pjesma nakon što prođete ‘malu školu kočenja’. Rutu može odvoziti svatko, čak i oni koji samo povremeno voze bicikl!

Zanimljivosti:

1. PD Glavica nalazi se na 420 m nadmorske visine u zapadnom dijelu Parka Prirode Medvednica. Dom je izgrađen 1936. godine. U blizina doma nalazi se poznata špilja Veternica.
2. U zapadnom se dijelu nalazi najveći medvednički slap Sopot, visok 9 m. Riječ sopot znači vrelo, vrutak ili područje s mnogo vrela.
3. Apartmanska kuća Snježna kraljica dobila je pravo korištenja znaka Autohtone hrvatske kuhinje za 25 jela.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!