Sa datumom 13.7.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19. Okupljanja veća od 100 osoba moraju biti prijavljena barem 48 sati ranije, uz obavezno vođenje evidencije svih prisutnih, i poštivanje pravila za organizatora i sudionike.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom su omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi . Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(petak)
Polazna lokacija
Split
Kotizacija
- - - -
Organizator kontakt
Broj pregleda
265+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Tour de Žnjan

Rekreativna biciklijada (lagana vožnja u grupi bez natjecanja) održala se danas sa startom u 19h kod rampe na Žnjanu. Okupilo se oko 50tak rekreativaca, članova biciklističkih klubova, djece i mladih.
U pratnji policije biciklijada je išla u dva smjera, prvi smjer "Za sve" išao je od rampe do plaže hotela Zagreb-Duilovo i nazad, dužine 3,5 km.
Drugi smjer "Za jače" je bio od rampe, preko "Merkura 5", uzbrdo do prometne policije, desno preko Žnjanskih blizanaca, uzbrdo do crkve, nizbrdo do Peke, preko Pazdigradske ulice i onda nizbrdo preko hotela Zagreb do spoja s biciklijadom "Za sve" i onda svi zajedno nazad do rampe.
Cilj biciklijade je bio promovirati bicikl kao prijevozno sredstvo, ali i ukazati gradskim ocima da se s jednog kraja kotara na drugi može proći samo biciklom, nema prometnice koja bi spajala dva kraja kotara bez izlaska na državnu cestu D8.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!