Polazak
(ponedjeljak) 09:00
Trajanje
5 dana
Dužina rute
1000 km
Polazna lokacija
Osijek, Trg Ante Starčevića
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
1127+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Humanitarna ŽENSKA biciklijada kroz Hrvatsku - "Bicikl vozi - Hrvatskoj pomozi! "

Udruga Biciklistice Hrvatske organizira humanitarnu žensku biciklijadu kroz Hrvatsku pod sloganom ''Bicikl vozi – Hrvatskoj pomozi'' koja će se održati od 13. do 17. srpnja 2015.

U pet dana 11 djevojaka odbiciklirati će oko 1000 km i pritom posjetiti pet hrvatskih gradova: Osijek, Zagreb, Rijeku, Zadar i Split, odnosno udrugu Dodir u Osijeku, podružnicu saveza Centra za rehabilitaciju Dodir iz Zagreba, te Centre za rehabilitaciju u Zagrebu, Rijeci i Splitu.

Povezivanjem ovih Centara žele pomoći onima kojima je to potrebno te skrenuti pozornost na važnost bavljenja tjelesnom aktivnošću, ali i ustavno pravo svakog čovjeka na zdrav život i očuvani okoliš.

Svakom bi Centru u znak zahvalnosti za sudjelovanje u humanitarnoj biciklijadi poklonili stacionarni bicikl, koji će im poslužiti za rehabilitaciju, te osnovne životne potrepštine bez koji niti jedan centar za rehabilitaciju ne može kvalitetno funkcionirati.

Primjerice, udruga Dodir osim gluhih i slijepih osoba, okuplja više osoba s djelomičnim oštećenjem vida – kojima su prijeko potrebna povećala, kao i nagluhe osobe kojima su potrebni aparati sa zvučnom i svjetlećom signalizacijom.

Udruga poziva tvrtke, tijela/institucije koje podržavaju ovu humanitarnu akciju, ali i žensku inicijativu za promicanje zdravog načina života, da svojim sponzorstvom / financijskom podrškom omoguće ostvarenje ovog plemenitog cilja.

Naime, bez Vaše pomoći nisu u mogućnosti prikupiti dovoljno sredstava za humanitarnu biciklijadu. Istu će pratiti Turističke zajednice u Hrvatskoj, radio postaje i HTV.

Također, svi naši sponzori imat će mjesto na njihovom dresu, a u znak zahvale za sudjelovanje, dobit će i zahvalnicu.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!