Polazak
(subota) 08:00
Dužina rute
204 km
Polazna lokacija
Inđija, sa platoa ispred Kulturnog centra
Kotizacija
6,64
Organizator kontakt
Broj pregleda
179+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

200km Srema

Poslednji brevet sezone 2014. - 200km Srema

Start iz Inđije, u subotu 4. Oktobra od 8:00* sa platoa ispred Kulturnog centra u Inđiji.

Trasa breveta broji 204km, sa oko 1600m vertikalnog uspona.

Vremenski limit iznosi 13h 30m, odnosno na cilj treba stići najkasnije do 21:30

Visina startnine je 500 din.

zbog očekivanog velikog broja učesnika,
startna kontrola će biti otvorena između 8:00 i 9:00h.
Vremenski limit počinje da teče od 8:00 !! te ako planirate da budete među sporijima, i iskorisite celokupan vremenski limit, gledajte da krenete već od 8:00 Ako ne, možete startovati u bilo koje vreme između 8 i 9h,
ali zapamtite da limit teče od 8, i da na cilj treba stići najkasnije do 21:30.

Za cenu startnine organizator obezbeđuje pripremljenu i označenu trasu, učešće na brevetu i homologaciju rezultata po uspešnom završetku breveta, kao i nakon homologiranih rezultata breveta slanje Vašeg brevet kartona na Vašu adresu putem pošte.
U ceni startnine je takođe i tradicionalna Gibanica na cilju, kao i osveženje na cilju i na jednoj tački same trase.

Komemorativnu medalju za uspešno završen brevet možete poručiti pri predavanju brevet kartice na cilju (treba označiti polje u kartici) ili najkasnije do 5 dana nakon završetka breveta putem email-a. Medalja košta 10 eura, a iznos možete uplatiti u gotovini pri predavanju brevet kartice na cilju, ili do 5 dana nakon završetka breveta na tekući račun organizatora.
Poručene medalje stižu iz Francuske nekoliko nedelja po završetku breveta, i mogu vam biti poslate na kućnu adresu posredstvom PostExpres-a, o vašem trošku (180 din)

Lokacija starta:
Plato ispred Kulturnog centra u Inđiji, ugao ulica Dunavska i Vojvode Stepe.

Prekoputa na tucanikom pokrivenom placu se može besplatno parkirati, kao i na parking mestima u produžetku ulice Vojvode Stepe.
Železnička stanica je udaljena na minut bicikom.

Na startnoj kontroli se trebate pojaviti bar u 7:15 kako bi svi zainteresovani za start u 8:00 i maksimalno iskorišćenje vremenskog limita mogli na vreme da obave startne formalnosti.

Startne formalnosti uključuju preuzimanje brevet kartona, putnog lista, kao i tehničku kontrolu bicikla i opreme(ispravnost, svetla, posedovanje reflektivnog prsluka,etc.) te se na istu pojavite sa spremnim biciklom i sobom :)

Za lakše pronalaženje vašeg imena u listi učesnika, zapamtite molim vas vaš startni broj (poslednja cifra "poziva na broj" pri uplati startnine)

Trasa:
Tradicionalna trasa Sremskih 200 sa starta vodi prvo na istok ka Novom Slankamenu, gde zatim sledi zaokret na severozapad i preko Krčedina i Beške, a zatim i Čortanovaca izlazi na prevoj Banstol, što je prvi prelazak grebena Fruške gore.
Sa Banstola se trasa spušta ka Sremskim Karlovcima, i na toj deonici postoji oko 1,5km lošeg puta (raspale betonske ploče), a nakon tog lošeg dela nastavlja se bolji asfalt i solidan spust skoro do samog Dunava. Nakon Sremskih Karlovaca trasa vodi do Petrovaradina, gde ispod same Petrovaradinske tvrđave čeka prva kontrolna tačka. Zatim se skreće na zapad, prativši put između tvrđave i Dunava, do Sremske Kamenice, kroz koju se trasa provlači i izlazi na magistralni put koji preko Iriškog Venca vodi ka Rumi. Tu nas čeka drugi uspon na Frušku Goru. Konkretnog uspona ima oko 4km i počinje on sa nekih 9%, ali ubrzo pada na 6-7% i tako sve do vrha prevoja do kojeg vodi jednosmerni put sa dve kolovozne trake. Sa prevoja sledi oštar spust do Iriga, ali asfaltna površina nije u idealnom stanju, te treba voziti oprezno i ne preterivati sa brzinom. Nakod prolaska kroz Irig, nastavlja se dalje magistralom sve do odvajanja za Rumu, kroz koju prolazimo glavnom ulicom, u kojoj nas čeka druga kontrolna tačka u ćevapdžinici Kod Vase. Nakon kotrole se nastavlja dalje glavnom ulicom, i nedugo zatim, već na sledećem semaforu skreće desno ka Vrdniku, do kojeg vodi gladak i malo prometan asfaltni put koji se blago ali sigurno penje, da bi se zatim spustio u samo selo/banju Vrdnik. Nakod izlaska iz Vrdnika sledi oštar uspon na Zmajevac, ukupne dužine od oko 3km, gde u dva navrata nagib seže i do 14% Nakon tog trećeg uspona na Frušku, sledi jednako strm spust sa druge strane, pa sve do Rakovca i izlaska na glavni put gde skrećemo na zapad ka Beočinu. Samo naselje Beočin obilazimo obilaznicom, i dalje putem uz Dunav napredujemo ka Čerevići, gde nas čeka treća kontrolna tačka u minimarketu Mladost. Nakon kontrole nastavljamo dalje na zapad, da bi par kilometara iza Banoštora skrenuli na jug, i preko Sviloša krenuli u četvrti, poslednji i najblaži uspon na greben. Nakon grebna sledi oštar spust u Ležimir, i zatim lagano lagano nizbrdo pravo u centar Sremske Mitrovice. U Mitrovici je i poslednje bitno skretanje, na istok i zatim ravno ka cilju u Inđiji, sa usputnim overavanjem joše jedne kontrole u Rumi u ćevašdžinici Kod Vase.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!