Polazak
(subota) 17:00
Dužina rute
15 km
Polazna lokacija
Beograd, Trg Republike
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
64+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

42. Beogradska Kritična masa

Pozivamo sve građane, biciklistkinje, skejtere, rolerašice, ali i sve one koji i koje nemaju bicikle da se kao i svake prethodne poslednje subote u mesecu pridruže biciklističkoj Kritičnoj masi, kako bismo zajedno saopštili:

SLAVIJA JE I ZA BICIKLISTE!

Prethodnih nedelja, bio je aktuelan sada već završeni javni uvid u Nacrt plana detaljne regulacije Trga Slavija. Protestujemo zato što je glavni cilj ovog Nacrta plana "veća protočnost kolskog saobraćaja", zbog čega nije planirana biciklistička infrastruktura, pešaci su sklonjeni u podzemne prolaze, a javni prevoz gurnut u stranu.

Ruta biciklističke vožnje: http://ridewithgps.com/routes/6088739

Naše ulice jesu naš izbor i samo zajedno to možemo da pokažemo. Zato je potrebno da pošaljemo jasnu poruku: IMA NAS!

Počev od ove Kritične mase, kružimo oko Pančevačkog mosta, sa ciljem isticanja višegodišnjih problema pešaka i biciklista na ovom mostu, koji se ignorišu od strane državne i gradske uprave, a jedini izgovor je navodna nenadležnost. Ne tražimo kapitalne investicije, već redovno održavanje. Dosta smo bili žrtve nesposobne administracije!

Kritična masa je zajednička biciklistička vožnja koja se odvija u preko 300 gradova sveta, sa ciljem skretanja pažnje na probleme sa kojima se biciklisti i biciklistkinje susreću u saobraćaju. U Beogradu, održava se svake poslednje subote u mesecu sa početkom u 17h sa Trga Republike.

Napomena:
Policija je obavestila da postoji mogućnost da će u subotu 27.09.2014. godine javni skupovi biti zabranjeni. Član 11. Zakona o javnom okupljanju: O zabrani održavanja javnog skupa nadležni organ je dužan da obavesti sazivača najkasnije 12 sati pre vremena za koje je skup zakazan. U skladu sa ovom odredbom, obaveštenje o eventualnoj zabrani će biti blagovremeno istaknuto na našim stranicama.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!