Polazak
(subota) 11:00
Polazna lokacija
Niš, trg kralja Milana
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
74+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Defile niških biciklista

Drage kolege biciklisti, povodom Evropske nedelje mobilnosti, pozivamo Vas da nam se u što većem broju pridružite u subotu 20. septembra, na trgu kralja Milana u vremenu od 9 do 13 časova. Cilj je, pre svega, da skrenemo pažnju na nas bicikliste. Zbog nedostatka biciklističkih staza primorani smo da delimo kolovoz sa vozačima motornih vozila.

Pozivaju se svi biciklisti i roleraši Grada Niša da nam se pridruže u vožnji ulicama grada povodom obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti. Posle okupljanja na trgu Kralja Milana planirana je vožnja koja počinje u 11 časova ulicama grada do izletišta u naselju Brzi brod gde organizujemo piknik za sve učesnike sa osveženjem i muzikom. Ponesite lopte, sportske rekvizite i dodjite da zajedno provedemo dan u prirodi, dan na biciklama i rolerima, dan bez automobila!

Organizatori: EU Info Kutak Niš, Grad Niš, Sportski klub Oxigen
Maršuta: Trg Kralja Milana, Vožda Karađorđa, Bulevar dr Zorana Đinđića, Bulevar Sv. Cara Konstantina, Naselje Brzi brod, izletište kod pešačkog visećeg mosta na Nišavi.

Biće obezbeđeno vozilo za podršku i servis u organizaciji "Karavan tima" za slučaj kvara na biciklu, tako da Vas nećemo ostaviti na putu.

Na platou će biti postavljen štand "Karavan tima" koji će u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka u Novom Sadu, departman za saobraćaj, raditi anketu na temu "Istraživanje stavova učesnika u saobraćaju o rizicima u saobraćaju u Srbiji, definisanje metodologije, ključnih problema i pravaca delovanja".

Dođite da pokažemo koliko nas ima jer jedino tako možemo da utičemo na svest vozača i smanjimo broj saobraćajnih nesreća u kojima učestvuju biciklisti.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!