Polazak
(ponedjeljak) 18:00
Polazna lokacija
Dubrovnik, parking Luke Gruž
Kotizacija
- - - -
Organizator kontakt
Broj pregleda
63+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Biciklijada povodom Europskog dana bez automobila

Povodom Europskog dana bez automobila, koji se tradicionalno obilježava u ponedjeljak 22. rujna, Grad Dubrovnik u suradnji s Policijskom upravom dubrovačko-neretvanskom organizira grupnu vožnju biciklima na relaciji Luka Gruž – Pile.

Start biciklijade je na parkingu Luke Gruž (parking za autobuse, odmah preko puta kružnog toka) u 18.00 sati dok se dolazak na Pile očekuje u 18.20 sati.

Poželjno je da se svi sudionici okupe najkasnije do 17.45 sati.

Napominjemo i da će se tijekom trajanja vožnje (od 18.00 do 18.20 sati) za sav promet zatvoriti sljedeće ulice: Obala pape Ivana Pavla II., Obala Stjepana Radića, Ulica Nikole Tesle, Žuljanska ulica, Ulica dr. Ante Starčevića i Ulica branitelja Dubrovnika.

Cilj ove manifestacije je promocija biciklizma kao ekološki prihvatljivog i zdravog načina kretanja gradskim središtima, a ujedno i potpora aktivnom načinu života i rekreaciji. Isto tako, akcijom se ohrabruje povratak pješaka, biciklista i javnog prijevoza u gradska središta, što je u potpunoj suglasnosti s politikom Grada Dubrovnika, a i u skladu s Prometnom studijom.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!