Polazak
(srijeda) 09:00
Trajanje
16 dana
Dužina rute
2100 km
Polazna lokacija
Zagreb (grad), Dom Sportova
Kotizacija
- - - -
Facebook
Broj pregleda
195+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Dobrotvorna vožnja biciklom "Tour de Thyroid"

Udruga Bioleptir vas poziva na sudjelovanje u dobrotvornoj vožnji biciklom „Tour de Thyroid“ na relaciji Osijek – London, od 15. do 30. rujna 2014.

Cilj vožnje podići je osviještenost i educirati o svjetskom problemu bolesti štitnjače, nedostatka joda i ostalih minerala i vitamina vezanih uz ove poremećaje. Biciklima se planira prijeći 2100 kilometara u 16 dana, a zaustavljanje je planirano u 17 gradova diljem Europe.

Za vrijeme zaustavljanja u Osijeku, Virovitici, Zagrebu, Ljubljani, Villachu (A), Obertauernu (A), Salzburgu (A), Munchenu (D), Ulmu (D), Phorzheimu (D), Saarbruchenu(D), Luxembourgu (L), Charleville-Mezieresu (FR), Denainu (FR), Calaisu (FR), Folkestoneu ( GB ) i naposljetku, Londonu, prikupljat će se sredstva koja će se uplaćivati na žiro račune udruga koje se bave ovim problemom.

gradovima u kojima će se biciklisti zaustaviti na svom putu prema Londonu:
Osijek 15.9. moguće pridruživanje i pratnja

dolazak u večernjim satima:

Virovitica 15.9.

Zagreb 16.9.
17.9. start ispred Doma sportova u 9:00, opkupljanje od 8:30, moguće pridruživanje i pratnja

Ljubljana 17.9.

Villach, 18.9.

Obertauern, Austrija, 19.9.

Salzburg, Austrija, 20.9.

München, Njemačka, 21.9.

Ulm, Njemačka, 22.9.

Phorzheim, 23.9.

Saarbrücken, 24.9.

Luxemburg, 25.9.

Charleville-Mezieres, Francuska, 26.9.

Denain, Francuska, 27.9.

Calais, Francuska, 28.9.

Folkestone, Engleska, 29.9.

London, 30.9.

Nedostatak joda je najrasprostranjeniji, a lako sprječivi, uzrok oštećenja mozga. Od velike važnosti su oni znatno prisutniji, suptilniji oblici mentalnih oštećenja koji vode do smanjenih intelektualnih sposobnosti koje nas ograničavaju u našim svakodnevnim aktivnostima u školi, kod kuće i na poslu. Veza između nedostatka joda i bolesti štitnjače je neosporiva jer je jod sastavni dio hormona štitnjače. Poremećaji u radu štitnjače zahvaćaju 300 milijuna ljudi diljem svijeta i mogu uzrokovati probleme s plodnošću muškaraca i žena. Zbog toga je, za svakog od nas, od iznimne važnosti imati optimalan unos vitamina i minerala, a posebno joda, kako bi održali dobro opće zdravlje i zdravlje štitnjače.

Dobrotvornu akciju podržao je i Doc.dr.sc. Miljenko Bura dr.med. , Pročelnik Specijalističkog zavoda za kirurgiju štitnjače, KBC-Zagreb, koji je i potvrdio problem nedostatka joda u organizmu, te je nadodao: „U Hrvatskoj i dalje imamo problem nedostatka joda kod pojedinaca u svim dobnim skupinama. Zbog toga treba jodni status i provjeriti kako bi se pravovremeno moglo uvesti potrebnu nadoknadu joda odnosno postići normalan rad i funkciju štitnjače. Također, važno je spomenuti da Hrvatska, usprkos ovim brojkama, ima status zemlje s dovoljnim unosom joda i za vjerovati je da bi situacija bila puno gora da nemamo jodiranu sol. Iz istog se da zaključiti da je u drugim zemljama Europe, gdje je unos joda manji, situacija još gora. Optimalan svakodnevni unos joda potreban nam je svima, naročito osjetljivim skupinama ( kod djece u razvoju, trudnica i kardiovaskularnih bolesnika- hipertoničara koji smanjeno unose sol). “

Udruga 'BIOLEPTIR' je neprofitna organizacija otvorena da pomogne i da potporu oboljelima od bolesti štitnjače na razne načine. Njen cilj je podizanje svijesti o utjecaju bolesti štitnjače na cjelokupni ljudski organizam, pružanje moralne podrške oboljelima od bolesti štitnjače i prikupljanje sredstava za istraživanje bolesti štitnjače. Velike svjetske udruge poput britanske Thyroid UK , američkog ThyroidChange i slovenske Metljučice će također medijski popratiti ovaj zahtjevni poduhvat.

Svi su pozvani pridružiti se ovoj dobrotvornoj akciji na bilo koji način, o samom događaju uskoro će biti dostupno više informacija, a vožnji se mogu pridružiti svi uzrasti, cijeli ili samo dio puta.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!