Polazak
(subota) 11:00
Dužina rute
7 km
Polazna lokacija
Zagreb (grad), Jarun, otok Univerzijade
Kotizacija
- - - -
Organizator kontakt
Broj pregleda
592+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

3. Biciklistička utrka Zdrava navika

3. biciklistička utrka Zdrava navika
Mali i veliki biciklisti, pridružite nam se i ove godine na biciklističkoj utrci Zdrava navika i Dukatino utrkama za djecu!
Utrke se voze u subotu, 20. rujna na zagrebačkom jezeru Jarun, otok Univerzijade od 11 sati, a prijaviti se možete putem online obrasca do 17. rujna.

I ove godine Dukat organizira utrku s ciljem promicanja biciklizma kao ekološki prihvatljivog načina prijevoza te brige o zdravlju i zdravim životnim navikama, a održava se u Europskom tjednu mobilnosti i pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba.

Utrka je namijenjena svima vama, ljubiteljima vožnje biciklom, kako onima u dobroj formi, tako i onima koji uživaju u lakšem pedaliranju s obitelji ili prijateljima. Uz iskusne bicikliste i rekreativce, koji će voziti jedan, odnosno dva kruga oko Velikog jezera, Dukatino utrke za djecu okupit će male ljubitelje pedaliranja, od 3 do 14 godina, u tri utrke na otoku Trešnjevka. Novost ovogodišnje Dukatino utrke je posebna kategorija za najmlađe od 3 do 5 godina koji će svoje biciklističke vještine pokazati i na biciklima s pomoćnim kotačićima!

Svi sudionici na dar dobivaju natjecateljsku majicu i Dukatov poklon iznenađenja, a poslije utrke očekuje ih piknik "Zdrava navika" s ukusnim Dukatovim mliječnim proizvodima.

Natjecati se možete u pet kategorija prema sljedećem rasporedu:

11.00 Dukatino mali (3 do 5 god.) - 200 m

11.20 Dukatino srednji (6 do 8 god.) - 1 km

11.40 Dukatino veliki (9 do 14 god.) - 1 km

12.00 utrke Zdrava navika

Građ­ani (od 15 god.) - 7,2 km

Sportaši (od 15 god.) - 14 km

Sudjelovanje u utrci je besplatno, a svi sudionici za vrijeme utrke moraju nositi zaštitnu biciklističku kacigu.

Svi sudionici utrke dužni su pri registraciji predati izjavu Suglasnosti o sudjelovanju u 3. biciklističkoj utrci Zdrava navika

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!