Sa datumom 20.5.2020. u Hrvatskoj (osim otoka Brača) dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19.
I dalje su zabranjene grupe veće od 40 osoba, kao i održavanje svih sportskih natjecanja. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota) 11:00
Dužina rute
7 km
Polazna lokacija
Zagreb (grad), Jarun, otok Univerzijade
Kotizacija
- - - -
Website
Organizator kontakt
Broj pregleda
590+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

3. Biciklistička utrka Zdrava navika

3. biciklistička utrka Zdrava navika
Mali i veliki biciklisti, pridružite nam se i ove godine na biciklističkoj utrci Zdrava navika i Dukatino utrkama za djecu!
Utrke se voze u subotu, 20. rujna na zagrebačkom jezeru Jarun, otok Univerzijade od 11 sati, a prijaviti se možete putem online obrasca do 17. rujna.

I ove godine Dukat organizira utrku s ciljem promicanja biciklizma kao ekološki prihvatljivog načina prijevoza te brige o zdravlju i zdravim životnim navikama, a održava se u Europskom tjednu mobilnosti i pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba.

Utrka je namijenjena svima vama, ljubiteljima vožnje biciklom, kako onima u dobroj formi, tako i onima koji uživaju u lakšem pedaliranju s obitelji ili prijateljima. Uz iskusne bicikliste i rekreativce, koji će voziti jedan, odnosno dva kruga oko Velikog jezera, Dukatino utrke za djecu okupit će male ljubitelje pedaliranja, od 3 do 14 godina, u tri utrke na otoku Trešnjevka. Novost ovogodišnje Dukatino utrke je posebna kategorija za najmlađe od 3 do 5 godina koji će svoje biciklističke vještine pokazati i na biciklima s pomoćnim kotačićima!

Svi sudionici na dar dobivaju natjecateljsku majicu i Dukatov poklon iznenađenja, a poslije utrke očekuje ih piknik "Zdrava navika" s ukusnim Dukatovim mliječnim proizvodima.

Natjecati se možete u pet kategorija prema sljedećem rasporedu:

11.00 Dukatino mali (3 do 5 god.) - 200 m

11.20 Dukatino srednji (6 do 8 god.) - 1 km

11.40 Dukatino veliki (9 do 14 god.) - 1 km

12.00 utrke Zdrava navika

Građ­ani (od 15 god.) - 7,2 km

Sportaši (od 15 god.) - 14 km

Sudjelovanje u utrci je besplatno, a svi sudionici za vrijeme utrke moraju nositi zaštitnu biciklističku kacigu.

Svi sudionici utrke dužni su pri registraciji predati izjavu Suglasnosti o sudjelovanju u 3. biciklističkoj utrci Zdrava navika

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!