Polazak
(subota) 10:00
Dužina rute
49 km
Polazna lokacija
Sisak, Stari grad Sisak
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
644+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Biciklijada Sisak 2014.

VRIJEME 10:00 - 15:00

MIJESTO Sisak – Stari grad (polazak u 10h)

PODJELA BR. 09:15 - 09:50 u Starom gradu (mjesto će biti označeno)

STAZA Sisak (Stari grad) – Hrastovačka gora

HRANA Na Hrastovičkoj gori (GRAH)

REDARI Članovi BK RODA i ostali volonteri, motoristi

MEDIC. PRAT. HGSS

OPIS STAZE Sisak (Stari grad) - Sisak - Zeleni Brijeg - Odra - Stara Drenčina - Vurot - Brest - Petrinja - Hrastovica - Zelena dolina - Donja Bačuga - Pecki - Cepeliš - Hrastovička gora

DUŽINA STAZE 49 km

SPONZOR Grad SISAK i INA

Sudionici koji planiraju sudjelovati u ruti koja vodi do planinarskog doma na Hrastovičkoj gori da pošalju predprijavu, radi bolje organizacije ručka, na mail biciklijada.sk@net.hr


O STAZI

Biciklijada će se odvijati u tri dijela.

Plava ruta / Ulicama Moga Grada
Prvi dio staze (koju također voze svi prijavljeni) vozit će se po gradu Sisku u dužini cca 5 km, te kad se odveze taj krug svi oni koji neće moći voziti cijelu stazu ponovno će se vratiti prema Starom gradu. Ova grupa vozača ima svoje brojeve u određenoj boji koje će dobiti prilikom uzimanja broja. Svi oni koji ostanu, za njih će se pobrinuti Koordinacija Udruga Mladih Sisak (SKWHAT) koji će sa svojim edukacijskim programom obuhvaćati prezentacije PU Siska i HAK-a, Kao i obilaska utvrde Stari grad i ispuniti njihov ostanak u Starom gradu.
Karta rute: http://ridewithgps.com/routes/5882387

Zelena ruta / Biciklističko - Planinarska ruta
Drugi dio staze (znači svi oni koji ostaju u biciklijadi poslije odvajanja prve grupe) nastavljaju biciklijadu po već dogovorenoj stazi kretanja. Prva stanka je na izlazu iz sela Vurot u Brest, namjenjena je za okupljanje svih vozača (10 - 15 min.) kako bi pri izlasku i ulasku u grad Petrinju imali formaciju velike grupe i što boljeg prolaska kroz grad i lakšeg osiguranja biciklijade. Kad se prođe kroz grad Petrinju vozimo do Hrastovice gdje će se ponovno stati radi odvajanja nove grupe koju će preuzeti HPD – SISAK. Svi oni koje žele zamjeniti bicikle sa hodanjem tu će se priključiti planinarima te će se sa njima i njihovom tradicionalnom rutom penjati na Hrastovičku goru. Za one koji se odluče provesti vrijeme sa njima u penjaju HPD – SISAK će osigurati da se bicikli ostave kod njihove određene osobe u Hrastovici tako da bicikli budu na sigurnom. Ovdje još moramo napomenuti da naši planinari iz HPD – SISAK slave devedesetogodišnjicu (90 god) svog djelovanja.
Karta rute: http://ridewithgps.com/routes/5882451

Crvena ruta / Adrenalinska ruta
Treći dio staze je poslije odvajanja planinara i svih onih koji će ići s njima, biciklijada se nastavlja prema Zelenoj dolini (gdje će uz kratko stajanje zbog uzimanja vode na izvoru) krenuti prema Donjoj Bačugi, Peckom i Cepelišu. U Cepelišu na rampi skrećemo prema Hrastovičkoj gori i makadam usponu kojim dolazimo pred sami planinarski dom kod kojeg će nas (možda) već čekati planinari i naravno oni biciklisti koji su se odlučili na uspon.
Karta rute: http://ridewithgps.com/routes/5745976


VAŽNO!

U biciklijadi mogu sudjelovati svi stariji od 16 godina uz identifikaciju osobne iskaznice i vlastoručnog potpisa. Maloljetnici će voziti samo uz pratnju roditelja ili odrasle osobe zadužene od strane roditelja. Za mlađe od 16 godina je obavezna kaciga
U biciklijadi je obavezna kaciga na glavi, poželjno je ponesti pumpu, rezervnu zračnicu.
Za svaku nezgodu (bila ona tjelesna ili materijalna na biciklima) organizator BK RODA iz Siska ne snosi odgovornost jer se "VOZI NA VLASTITU ODGOVORNOST!"

Grupni povratak za Sisak je predviđen u 17h.

NAPOMENA
Iz ovog opisa staze ili rute može se vidjeti da staza ima uspona i dosta ravnih dijelova pa oni koji ODUSTANU na bilo kojem dijelu staze više se neće smatrati učesnicima biciklijade te ako se stvore male zaostale grupe vozite po svim pravilima cestovnog prometa. A kad dođete na cilj bit će te počašćeni s ručkom – GRAHOM.

Za one koji potpuno odustanu ne snosimo nikakvu odgovornost za njih i njihovo sudjelovanje u prometu te njihov ostali tijek vožnje - povratak kući.
Svi oni koji će odvoziti biciklijadu do Hrastovičke gore uz prikazan račun kotizacije na Hrastovičkoj gori imaju pravo na ručak - GRAH.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!