Sa datumom 13.7.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19. Okupljanja veća od 100 osoba moraju biti prijavljena barem 48 sati ranije, uz obavezno vođenje evidencije svih prisutnih, i poštivanje pravila za organizatora i sudionike.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom su omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi . Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota)
Trajanje
2 dana
Dužina rute
120 km
Polazna lokacija
Cazin
Kotizacija
140 kn
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
202+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Avanturistički MTB izlet na Prokoško jezero

6 avgust(subota)

-- 03:00 h polazak (kružni tok)Cazin
-- 09:00 h predviđen dolazak u Fojnicu gdje biciklisti kreću u pravcu Prokoškog jezera,planinari/šetači sa prevozom idu do krajnjeg odredišta(Prokoško jezero 1636 m.n.v)
-- 10:00 planiran dolazak (prevoz) na Prokoško jezero i do poslijepodnevnih sati šetnja,razgledavanje prirode (nadmorska visina pogoduje raznim vrstama čajeva,ljekovitih trava, brusnice,borovnice i sl.), montiranje šatora (može se iznajmiti i drvena kuća/kaćun) logorovanje i druženje do kasno u noć.

17.avgust (nedjelja)

-- 09:00 h MTB vožnja,planinarski pohod po obroncima planin Vranice
-- 17:00 h polazak kući (Cazin),
-- 23:00 h predviđen dolazak u Cazin

CIJENA: 35,00 km, u cijenu su uračunati prevoz osobe, bicikla,opreme, vodič, plinski roštilj na raspolaganju, dovoljne količine kahve i čaja.

-- U toku puta dogovoriti zajednički ručak (grah ili paprikaš)

-- dužina rute 120 km u dva dana od toga 20 km makadama (vozi se makadamskim i planinarskim stazama)

-- Broj mijesta je ograničen, PRIJAVU I UPLATU DO 08.AVGUSTA iz razloga rezervacija prevoza.

-- Kraće pauze u toku puta: Ključ, Donji Vakuf, Vitez ili po potrebi,
-- Organizator zadržava pravo izmjene protokola u slučaju vanredne situacije, kiše i sl. prolongira se za naredni period.

-- SVI UČESTVUJU NA VLASTITU ODGOVORNOST,

--OBAVEZNO PONIJETI: šator,vreća za spavanje,dovoljne količine konzervirane hrane za dva dana,pribor za jelo i ličnu higijenu,baterijsku lampu,stik za komarce,lijekove, i sl.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!