Polazak
(subota)
Dužina rute
15 km
Polazna lokacija
Split
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
459+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

4. Uspon do Zvijezda

Tradicionalni ljetni biciklistički događaj Splita i okolice - USPON DO ZVIJEZDA - sa startom u centru Žrnovnice i ciljem na zvjezdarnici Zvjezdano selo na Mosoru

Startnina je kao i svake godine BESPLATNA, a po završetku utrke/biciklijade kreće velika fešta u centru Žrnovnice uz show bend MJESNI ODBOR!

Ove godine sudionike dijelimo na dvije kategorije: SPORT I REKREACIJA.

Svi koji žele odmjeriti snage ili utrkivati se sa štopericom neka se prijave u SPORTSKU kategoriju, a svi koji žele uživati u bicikliranju, prirodi i pogledu neka odaberu REKREACIJSKU skupinu.

17:00 START biciklijade

Asfaltnom cestom zapadno prema naselju Korešnica i to pored škole i nogometnog stadiona. Nakon toga se desno priključiti na cestu što vodi za naselje Mravince. Serpentinama uzbrdo do drugoga skretanja na makadamski put desno i to 50-ak metara nakon objekta Auto-Centar Teo. To je požarni put što ide preko Mosora do mjesta Sitno Gornje. Ići istočnim odvojkom, a ne zapadnim. Dalje je staza više nego jednostavna: bez prestanka pratiti put uzbrdo i istočno sve do naselja Sitna Gornjeg. Kada se dođe u mjesto, cestom desno prema mjestu Sitno Donje. Nakon prolaza crkvice slijedi skretanje lijevo za zvjezdarnicu kroz borovu šumu. Putem prema istoku do krajnje točke gdje se put zaokreće za 180 i vraća prema istoku prema vrhu zvjezdarnice. Završno pratiti cestu sve do objekta zvjezdarnice koja se nalazi na 700 m n/v. Povratak, odnosno bolje rečeno spust u Žrnovnicu, je cestom kroz selo Sitno Donje.

Visinska razlika: 900m
Podloga: makadam 90% asfalt: 10%

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!