Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(nedjelja) 10:00
Dužina rute
14 km
Polazna lokacija
Tuzla, centar
Kotizacija
- - - -
Broj pregleda
362+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

3. Tuzlanska biciklijada

Cilj biciklijade je omasovljenje rekreativnog biciklizma i animacija građana ka podizanju svijesti o važnosti i značaju vožnje bicikla za zdravlje čovjeka.

Predviđena ruta dužine 14 km je: Stupine, Hotel Tuzla, Dom Penzionera, SKPC ”Mejdan”, BKC, Miladije, Siporex, Solana, Irac, Skver, Kompleks slanih jezera “Panonika”, Brčanska Malta, Stupine.

Učesnici biciklijade su svi ljubitelji biciklizma, bez obzira na spol i starosnu dob, obzirom da biciklijada nije takmičarskog nego rekreativnog karaktera.

Za sve učesnike treće tuzlanske biciklijade bit će obezbijeđene majice, sendvići i osvježenje, ali za 30-ak najsretnijih i vrijedne nagrade biciklističke opreme.

Program:
10:00h Okupljanje, prijava i podjela brojeva za učesnike
10:40h Obraćanje organizatora prisutnima i svečano otvaranje Biciklijade
11:00h Start Biciklijade
12:30h Osvježenje i sendviči
13:00h Dodjela nagrada
Nakon povratka učesnika predviđen je prigodan zabavni program i podjela nagrada.


Svi koji žele, mogu se prijaviti na stranici JKP "Saobraćaj i komunikacije-Tuzla" doo Tuzla, www.siktz.ba, putem kontakt forme, te će na njihovim startnim brojevima biti ispisana i njihova imena. Oni koji se ne prijave na ovaj način, mogu se prijaviti i na dan biciklijade.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!