Polazak
(nedjelja)
Dužina rute
12 km
Polazna lokacija
Čortanovci
Kotizacija
- - - -
Organizator kontakt
Broj pregleda
247+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Rekreativna MTB trka u sklopu XV. Dunavskih čarolija

10:00h MTB TRKA
Juniori, 9km
Juniorke 6km
Seniori, 15km
Seniorke, Veterani, Veteranke 12km

13:00h PROGLAŠENjE POBEDNIKA

MTB TRKA, biciklistička trka se održava na pešačko-biciklističkoj stazi u čortanovačkoj šumi. Izuzetno kvalitetna staza sa puno uspona i nizbrdica pravi je izazov za sve bicikliste i u tehničkom i u fizičkom smislu.


PETAK, 29. Avgust 2014.
- IZLOŽBA PLANINARSKE FOTOGRAFIJE, biće postavljena sva tri dana
16:00h ORIJENTACIONI KROS
17:00h ORIJENTACIONI KROS, proglašenje pobednika
19:00h V ČORTAFEST - Međunarodni Festival planinarskog i avanturističkog filma

SUBOTA 30. Avgust 2014.
- IZLOŽBA PLANINARSKE FOTOGRAFIJE, ceo dan
08:00h V KOLO VOJVOĐANSKE TREKING LIGE
Mala staza, 14km
Srednja staza, 26km
Velika staza, 45km
08:00h V ČORTAFEST
08:30h KANU AVANTURA – PREŽIVETI JOCU
17:00h V ČORTAFEST
20:30h PROGLAŠENjE POBEDNIKA:
- Vojvođanska treking liga
- Orijentacioni kros
21:00h NOĆNI PROVOD - SVIRKA!!!

NEDELjA, 31. Avgust 2014.
08:00h V ČORTAFEST
08:00h KANU AVANTURA – PREŽVETI JOCU
09:00h PLANINSKO TRČANjE
Juniori, juniorke 3 km
Seniorke, Veterani, Veteranke 6 km
Seniori 9 km
10:00h MTB TRKA
Juniori, 9km
Juniorke 6km
Seniori, 15km
Seniorke, Veterani, Veteranke 12km
13:00h PROGLAŠENjE POBEDNIKA:
- Izložba planinarske fotografije,
- V ČortaFest,
- MTB trka,
- Planinsko trčanje
- Podela zahvalnica učesnicima
- Podela posebnih priznanja i nagrada


OPŠIRNIJE O PROGRAMU

IZLOŽBA PLANINARSKE FOTOGRAFIJE, zamišljena tako da izlagači radova sami određuju kako će izgledati njihov pano. Organizator akcije obezbeđuje neophodan materijal za uređenje panoa a na izlagaču je da svoje radove prezentuje kako misli da je najbolje. To podrazumeva apsolutnu slobodu u izboru fotografija, dimenzijama istih, komentare na panou, kao i svega ostalog što autor misli da mu može koristiti prilikom izbora za najboljeg izlagača na izložbi.

ČORTAFEST 2014. Festival planinarskog i avanturističkog filma ČortaFest u svojoj zvaničnoj konkurenciji ima filmove koji se bave planinarstvom i avanturističkim pohodima i to u najširem tumačenju ovih oblasti. Projekcije filmova su pod šatorom, na livadi kod planinarskog doma Kozarica u Čortanovcima

KANU AVANTURA - PREŽIVETI JOCU, ultimativni veslačko – pešački doživljaj u kojem će vas ekstremno orijentisani Joca povesti u uzbudljivu dunavsku avanturu. Pešačenje, veslanje u kanuima, kupanje na divljim plažama Dunava i poneki dobar savet kako preživeti u prirodi, glavni su aduti ovog nesvakidašnjeg događaja. U slučaju većeg interesovanja avantura će biti priređena i u subotu i u nedelju. Kotizacija za ovu discipline se naplaćuje. Cena će biti naknadno objavljena.

VOJVOĐANSKA TREKING LIGA, Četvrto kolo
Registracija učesnika - takmičara za Vojvođansku treking ligu:
Za učesnike koji se nisu do sada registrovali popunjavanjem prijavnog lista kojim se ujedno i obavezuje na poštovanje Pravilnika lige i kupovinom učesničke knjižice Vojvođanske treking lige u koju se na kraju unosi rezultat i overava učešće (100 dinara)
Prijava za učešće u 4. Kolu Vojvođanske treking lige Dunavske čarolije:
Uplata kotizacije od 200 dinara. Svaki učesnik dobija mapu staze na A4 formatu, učesničku knjižicu u kojoj se vrši overa prolaska kroz kontrolne tačke i vodič 4 kola lige. Svi koji uspešno savladaju stazu dobijaju diplomu na kraju akcije i bedž. Organizator zadržava pravo da najboljima dodeli i neke druge nagrade, u skladu sa svojim mogućnostima.
Voda i osveženje na svim kontrolnim tačkama!
Ko ide na veliku stazu potrebno je da ima kod sebe baterijsku lampu. NEMOJTE IĆI NA VELIKU STAZU AKO NISTE DOVOLjNO PSIHIČKI I FIZIČKI PRIPREMLjENI. PROCENITE VAŠE MOGUĆNOSTI PRE IZBORA STAZE!!! A OPET, SA DRUGE STRANE, KAKO DRUGAČIJE OSVOJITI SERTIFIKAT AKO SE NE OPROBATE NA NAJVEĆEM IZAZOVE TREKING LIGE U SEZONI 2014?!
Svi učesnici Vojvođanske treking lige su u obavezi da se striktno pridržavaju Pravilnika lige. Svaka nepravilnost će biti sankcionisana diskvalifikacijom.

ORIJENTACIONI KROS: Od 27 do 31 avgusta na terenima Fruške gore kod Vrdnika održaće se Prvenstvo jugoistočne Evrope u orijentiringu. Na najvećoj smotri ovoga sporta kod nas nastupiće 15 zemalja članica ove sportske asocijacije koje će se takmičiti u četiri takmičarske discipline: sprint, duge staze, srednje staze i štafete. U okviru takmičenja održaće se i 3. šampionat Jugoistočne Evrope u kategoriji veterana. Kako bi obogatili sadržaje učesnicima i dali još veći značaj ovoj velikoj sportskoj priredbi organizator je odlučio da u petak 29. avgusta u okviru multidisciplinarne manifestacije „Dunavske čarolije“ održi propagandno takmičenje za sve zainteresovane učesnike Prvenstva, tipa „skor orijentiring“. Start svih učesnika je zajednički, što daje jednu posebnu draž za sve gledaoce, a zadatak takmičara je da u što kraćem vremenu pronađu postavljene kontrolne tačke redosledom za koji se oni odluče.
Kategorije: Juniori-ke (19g i mlađi), Seniori-ke, Veterani-ke(40 godina i stariji) Karta: 1:5000/5 m stanje juli 2014.
Kotizacija: 200,00

PLANINSKO TRČANjE, održava se na pešačko-biciklističkoj stazi u čortanovačkoj šumi. Izuzetno atraktivna ali i naporna staza sa mnogo uspona i nizbrdica predstavlja pravi izazov za sve ljubitelje ove discipline.

NOĆNI PROVOD u subotu uveče. Planirana je živa svirka lokalnih bendova sa izborom muzike koja će zadovoljiti ako ne svakoga, onda bar većinu okupljenih. Logorska vatra u petak i subotu uveče se podrazumeva.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!