Polazak
(petak)
Dužina rute
14 km
Polazna lokacija
Novi Sad, Limanski park
Kotizacija
- - - -
Facebook
Broj pregleda
56+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

27. Novosadska Kritična masa

Prva letnja Kritična masa

Start KM je tradicionalno u 17 časova iz Limanskog parka. Ovog meseca će se zahvaljujući lepom vremenu voziti nešto duža ruta nego obično i završiće se na Štrandu. Ruta je dugačka 14 kilometara i očekuje se da će biciklisti stići na njen kraj oko 19 časova.

Ovog puta Kritična masa proći će prvo Limanom 1 pored Univerziteta, zatim Bulevarom Mihajla Pupina i Temerinskom ulicom, Bulevarom kralja Petra I, Rumenačkom i Bulevarom Vojvode Stepe preko Novog naselja i Bulevara Evrope do Grbavice, gde slede ulica Miše Dimitrijevića, te će se do Štranda stići preko Braće Ribnikar, Sutjeskom i Fruškogorskom.

Nakon vožnje Štrand obećava dobro druženje, pa se biciklisti i biciklistkinje pozivaju da ponesu karte, lopte, badminton, frizbi kako bi uživali u kraju dana i dobroj atmosferi. Očekuje se da će ovo biti jedna od najbrojnijih vožnji, zato organizatori pozivaju vozače dvotočkaša da dođu i pridruže se vožnji.

Zanimljivosti:

- na svakoj kritičnoj masi se učesnicima dele besplatne nalepnice za bicikle (uspomene), koje putem grupe dizajniraju i štampaju sami učesnici
- učesnici predlažu rute, logoe, dešavanja...
- Kritična masa postoji već 20 godina u svetu, a potiče iz San Franciska
- Kritična masa je originalno naziv za ponašanje biciklista u kineskom saobraćaju - kada ih se okupi dovoljno, oni samoinicijativno kreću kroz raskrsnicu, jer nalaze "bezbednost u brojevima"

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!