Sa datumom 13.7.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19. Okupljanja veća od 100 osoba moraju biti prijavljena barem 48 sati ranije, uz obavezno vođenje evidencije svih prisutnih, i poštivanje pravila za organizatora i sudionike.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom su omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi . Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(utorak)
Dužina rute
1800 km
Polazna lokacija
Zagreb (grad)
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
176+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Osvajanje Alpa biciklom

Krećem u utorak 17.06 ispred Giantovog dućana u Zagrebu (Ulica grada Mainza 21 oko 8:00 i idem prema Mariboru (na Macelj).

Putovanje će trajati oko mjesec i pol, do dva, a planiram prijeći oko 1800 km.

Nije toliko stvar u kilometrima, koliko je u samom usponu i broju prijevoja koje prelazim. Ukupno ih je preko 20, a većina je iznad 2000 mnv. Tu je svakako Stelvio (prošle godine sam ga isto prelazio), Graberl, Foscagno, Eira, Brenner, Furka...ima ih zaista dosta. Prelazim i najvišu asfaltiranu cestu u Europi - Cime de la Bonette (2860 mnv). Putovanje je podijeljeno na četiri dionice - Austriju, Italiju, Švicarsku i Francusku. Francuska je, po meni, najteži dio, jer se ondje nalazi 5 prijevoja iznad 2400 mnv, kao i već spomenuti Cime de la Bonette.

Vozim Giant Expedition AT1, isti bicikl koji sam vozio i prošle godine do Nordkappa.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!