Od 21.3.2020. na snazi je COVID-19 STROGA KARANTENA. Zabranjuje se održavanje svih javnih događanja i okupljanja na javnim površinama, te se obustavljaju sva sportska natjecanja i treninzi. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(utorak)
Dužina rute
1800 km
Polazna lokacija
Zagreb (grad)
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
170+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Osvajanje Alpa biciklom

Krećem u utorak 17.06 ispred Giantovog dućana u Zagrebu (Ulica grada Mainza 21 oko 8:00 i idem prema Mariboru (na Macelj).

Putovanje će trajati oko mjesec i pol, do dva, a planiram prijeći oko 1800 km.

Nije toliko stvar u kilometrima, koliko je u samom usponu i broju prijevoja koje prelazim. Ukupno ih je preko 20, a većina je iznad 2000 mnv. Tu je svakako Stelvio (prošle godine sam ga isto prelazio), Graberl, Foscagno, Eira, Brenner, Furka...ima ih zaista dosta. Prelazim i najvišu asfaltiranu cestu u Europi - Cime de la Bonette (2860 mnv). Putovanje je podijeljeno na četiri dionice - Austriju, Italiju, Švicarsku i Francusku. Francuska je, po meni, najteži dio, jer se ondje nalazi 5 prijevoja iznad 2400 mnv, kao i već spomenuti Cime de la Bonette.

Vozim Giant Expedition AT1, isti bicikl koji sam vozio i prošle godine do Nordkappa.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!