Polazak
(nedjelja)
Dužina rute
50 km
Polazna lokacija
Lividraga
Kotizacija
9,29
Organizator kontakt
Broj pregleda
271+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Gorski kotar Bike Tour - Lividraga

U najšumovitijem dijelu Gorskog kotara nalazi se Lividraga – skrivena šumska oaza koja vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim. Ukoliko je istražite biciklom, doživljaj će biti još i veći.

LIVIDRAGA – Nedjelja, 13.7.2014.

Svi sudionici drugog dana Gorski kotar Bike Tour-a moći će birati žele li voziti individualno ili u timu stazu dugu 50 kilometara (930 metara ukupnog uspona / 100% makadam, šumska staza)
Prijave i okupljanje svih sudionika bit će u Lividragi od 9 do 10 sati.

Individualna vožnja
Polazak na obilježenu trasu bit će između 10 i 10:30 sati što znači da svaki sudionik sam odlučuje kada će krenuti, kojom brzinom će voziti i koliko puta se namjerava zaustaviti. Predviđeno vrijeme dolaska sudionika u cilj je do 16 sati.
Obavezne predprijave (ime i prezime, grad, broj mobitela, staza – Lokve i/ili Lividraga) primat će se putem online obrasca zaključno do srijede, 9.7. u 14 sati.
Kotizacija ( ručak, okrjepe, degustacije, roadbook, organizacija) za sve one koji se prijave do navedenog roka, iznosi 70 kuna. Na dan manifestacije kotizacija iznosi 80 kuna.

Vožnja u timu
Osim individualne vožnje, Gorski kotar Bike Tour nudi priliku timovima sastavljenim od 3 do 5 članova da osvoje vrijedne nagrade. Tim ne mora biti najbrži, već će pobjednički tim biti onaj čije će vrijeme biti najbliže ukupnom prosječnom vremenu svih timova koji stignu do cilja.

Obavezne predprijave timova (ime tima, imena svih članova, grad, broj mobitela, staza – Lokve i/ili Lividraga) primat će se putem online obrasca zaključno do srijede, 9.7. u 14 sati.
Kotizacija u predprijavi (ručak, okrjepe, degustacije, roadbook, nagrade, organizacija):
- za tim sastavljen od 3 člana – 200 kuna (na dan manifestacije 240 kuna)
- za tim sastavljen od 4 člana – 250 kuna (na dan manifestacije 300 kuna)
- za tim sastavljen od 5 članova – 300 kuna (na dan manifestacije 360 kuna)

Prva tri plasirana tima osvajaju vrijedne nagrade.

Start prvog tima (po ranije objavljenoj startnoj listi) bit će točno u 10:15, dok će sljedeći tim startati s vremenskim razmakom (1 ili 2 minute ovisno o broju prijavljenih timova).
Osim obavezne pauze na kontrolnoj točki na Milanovom vrhu (na kojoj će se timovima zaustaviti vrijeme), na obilježenoj stazi timovi će sami odlučiti kojom brzinom će voziti i koliko puta će predahnuti.
Obavezni ulazak timova u cilj je do 16 sati.

Tim može i ne mora voziti zajedno, ali mora zajedno (kao grupa) doći do kontrolne točke gdje se timu zaustavlja vrijeme tijekom boravka na kontrolnoj točki. Kad tim odluči nastaviti dalje, mora se javiti organizatoru kako bi se mjerenje vremena moglo ponovo uključiti i cijeli tim ponovo kreće zajedno na sljedeći dio staze.
Ista procedura je kod ulaska u cilj – tim mora ući u cilj zajedno.
Nakon što svi timovi dođu do cilja i kad budu poznata vremena svih timova, izvući će se prosječno vrijeme svih timova i onaj tim koji bude najbliži prosječnom vremenu (+ ili -) je pobjednik.

Za Lividragu kažu da je užitak za oči i dušu. Dođite i provjerite zašto. Osim bicikliranja priredili smo vam još neka iznenađenja…Vidimo se!

NAPOMENA:
Za sve sudionike biciklijade obavezna je rezervna zračnica i nošenje kacige. Svi sudionici voze na vlastitu odgovornost. Organizator ne snosi odgovornost za djela učinjena od strane vozača prema trećim osobama.
Pravo sudjelovanja u utrci ima onaj koji posjeduje tehnički ispravan bicikl i prihvaća uvjete oslobođenja od odgovornosti.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!